Lumen fidei: elkészült Ferenc pápa első enciklikája

/ 2013.07.01., hétfő 20:02 /

A hit fénye címmel pénteken jelenik meg Ferenc pápa első enciklikája, melyet az egyházfő elődjével, XVI. Benedekkel közösen írt – közölte hétfőn a Vatikán.

Az enciklikát pénteken mutatják be a Vatikánban. Federico Lombardi szentszéki szóvivő az újságíróknak elmondta, hogy a pápai dokumentum különlegessége, hogy ketten írták: az enciklikán XVI. Benedek kezdett el dolgozni, majd utódja fejezte be.

Az enciklika 90 oldalas olasz nyelvű szövege péntektől lesz kapható a vatikáni könyvesboltokban 3,50 eurós áron.

Ferenc pápa a megválasztása utáni 113. napon közli első enciklikáját, ami rekord gyorsaságúnak számít még úgy is, hogy a XVI. Benedek által megkezdett munkát folytatta. XVI. Benedek 2005-ben, megválasztása után nyolc, II. János Pál 1978-ban, megválasztása után öt hónappal adta ki első enciklikáját.

A Vatikán ugyancsak hétfőn bejelentette, hogy Ferenc pápa július 8-án a délolasz Lampedusa szigetére látogat, hogy a helyi lakosokkal és a Lampedusára Észak-Afrikából érkező bevándorlókkal a tengerbe vesző ezrek tragédiájáról emlékezzen meg.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.