felsooktatasirangsor.hu/vilag/magyarorszagot-ezert-mar-keresztre-feszitenek-115168

http://felsooktatasirangsor.hu/vilag/magyarorszagot-ezert-mar-keresztre-feszitenek-115168

Itt van Merkel pálfordulása: Wilkommenskultur helyett Wiedersehenkultur

/ 2017.02.09., csütörtök 15:51 /
Itt van Merkel pálfordulása: Wilkommenskultur helyett Wiedersehenkultur

A németek nem csak kitoloncolnák az illegális migránsokat, de a Földközi-tengeren érkezőket menet közben elkapnák és visszafordítanák.

Miközben idehaza már régóta lecsengett a menekültválság, ezért a korábbinál jóval kevesebb figyelem irányul a jelenségre, Európa, és főként Németország szép lassan kezd bolondot csinálni magából. Mondom a részleteket.

„A migrációs válság kezelésével kapcsolatban a következő hónapokban a legfontosabb a hazatelepítés, a hazatelepítés és a hazatelepítés” – jelentette ki Angela Merkel kancellár, amikor bemutatta az elutasított menedékkérők hazatelepítésének felgyorsítását szolgáló, 16 pontos tervezetét. A kormánypárt-szövetség CDU/CSU szerint ugyanis a menedékjog társadalmi elfogadottságát csak akkor lehet fenntartani, ha Németország kizárólag a védelemre szorulókat fogadja be, és az állam gondoskodik a jogosulatlan kérelmezők – immár közel félmillió fő – távozásáról.

Ezzel még nem is volna különösebb baj; leszámítva persze, hogy korábban a németek nemigen akartak hallani a gazdasági bevándorló és a menekült közti különbségtételről.

Ezután következett az EU múlt heti csúcstalálkozója Máltán. Itt feltűnően kevés szó esett humanitárius katasztrófáról, a menekültek befogadásának erkölcsi parancsáról és az olyan országok kiosztásáról, akik a kezdetektől Európa külső határainak védelmét szorgalmazták. Ezzel szemben a fő napirend a déli migráció feltartóztatása volt, Líbia – mint az emberáradat megállításának kulcsfontosságú állama – stabilizálásával és megerősítésével. Ez, főleg a korábbi nyilatkozatok után, már pikánsabb fejlemény; igaz, van előképe, lásd Merkel és Törökország pénzügyi alkuját az ottani menekültek helyben tartásáról.

Legutóbbi fejleményként pedig a németek olyat léptek, amire még a The Independent című brit laphoz hasonló baloldali, liberális orgánumok is pálfordulást kezdtek emlegetni. A német belügyminisztérium ugyanis arról készített tervezetet, hogy miként lehetne a Földközi-tengerre szálló migránsokat még azelőtt feltartóztatni, hogy elérnék Európa déli partjait. A tárca mindehhez az ausztrál példát ajánlja az EU figyelmébe: a tengeren lefülelt migránsokat egy harmadik országban felállítandó hatalmas menekülttáborban helyeznék el.

„Ha a menekültek nem látnak esélyt arra, hogy elérjék az európai partokat, az elriasztja őket az életveszélyes és költséges utazástól” – nyilatkozta a minisztérium szóvivője az új Wiedersehenkulturról. Akik viszont már útra keltek, azokat a nyílt tengeren lefülelnék, és Tunéziába, Egyiptomba vagy más észak-afrikai országba szállítanák, hogy onnan próbálkozzanak menedékjogot kérni Európába.

Mindez nyilván nem független attól, hogy Németországban idén választásokat tartanak, és a bevándorlásellenes AfD a minapi helyi voksolásokon értékes szavazatokat halászott el a CDU/CSU elől. Merkelt közben a másik oldalról is szorongatják, amennyiben a Balpárt vezetője, Bernd Riexinger kijelentette: a fenti elképzelés teljességgel elfogadhatatlan, sőt „emberi jogi botrány, és újabb lépés a menedékjog felszámolása felé.”

Orbán Viktor egyébként két cukorral és egy kis tejjel issza a kávét.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.