Jelcinnek is szurkolhatunk az oroszországi focivébén!

/ 2018.06.05., kedd 20:35 /

Még mondja valaki, hogy a kultúrák közötti párbeszéd halott.

Vessenek a mókusok elé, de csak most értesültem a hamarosan kezdődő oroszországi focivébé legfantasztikusabb kisszíneséről. Fogalmam sem volt eddig, mi születhet a csodálatosan kavargó posztszovjet politika és a még csodálatosabb Közép-Amerika nászából. Most már tudom, hogy ő:

Yeltsin Tejeda

Yeltsin Tejeda

A képen a Costa Rica-i válogatott középpályása, Yeltsin Tejeda látható. Nem csalás, nem ámítás, a 39-szeres válogatott labdarúgó Borisz Jelcin néhai orosz elnökről kapta a nevét, amely tényt a lehető leghivatalosabb életrajzok is megemlítik.

A svájci Lausanne-ban focizó Tejeda ráadásul pontosan kilenc hónappal azután született, hogy az orosz politikus győzött az 1991. június 12-i elnökválasztáson. Innen küldjük kézcsókjainkat a kedves mamának, férfias üdvözletünket a papának és már nem is kétség, kinek fogunk szurkolni a fiainkat sajnos ismét nélkülöző tornán.

Messi Argentínája, Cristiano Ronaldo Portugáliája, Thomas Müller Németországa, Finnbogason Izlandja? Ugyan már, a mi szívünk innentől csak Yeltsin Tejeda Costa Ricájáért dobog!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.