valasz.hu/vilag/a-kaliforniai-magyar-borgrof-64829?fbclid=IwAR2MIMkY4lomxL6EmLN8uYeUX7gxbNAavcaB3sEONtZpoE3WRo70sU7MGkY

http://valasz.hu/vilag/a-kaliforniai-magyar-borgrof-64829?fbclid=IwAR2MIMkY4lomxL6EmLN8uYeUX7gxbNAavcaB3sEONtZpoE3WRo70sU7MGkY

Kiderült, mit csinál a kormány Oroszországgal

/ 2018.01.22., hétfő 15:50 /

A külügyminiszter a múlt hét elején járt Washingtonban, hogy az évek óta elég fagyos magyar–amerikai politikai kapcsolatokat egyengesse. Kint állt szóba a Politico újságírójával, de az interjú csak napokkal később, a hétvégén jelent meg.

„Trumpot preferáljuk Obamával vagy Európával szemben” – szúrja ki az olvasó szemét a cikk címe, de csak az előbbire derül fény, azt sajnos nem tudjuk meg, hogy mit szeretünk jobban az amerikai elnökben, mint az EU-ban. Legközelebb ehhez az a szijjártói mondat van, hogy Magyarországnak jók a kapcsolatai az Egyesült Államokkal, legalábbis „jobbak, mint jó néhány európai szomszédjával”. Pontosan nem tudni, kikre gondolt, de nyilvánvaló, hogy leginkább Ukrajna és Románia eshet ebbe a halmazba.

Szijjártó Péter más témában ugyanakkor – szokásához híven – szókimondó volt.

Az Európai Parlament Magyarországgal kapcsolatos, készülő jelentéséről:

„Számos jelentést láttunk már Magyarországról az EP-től és mindegyikük nagyon elfogult volt. A nyugat-európai nemzeteknek nagyobb megértéssel kéne lenniük közép-európai partnereik felé.”

A kötelező „Nyugat alkonya” toposz:

„Néhány nyugat-európai ország egy olyan fázisba kíván lépni, amit leginkább a »poszt-keresztény« és a »poszt-nemzeti« kifejezésekkel lehetne körülírni. De mi ezt nem akarjuk. Európának keresztény kontinensnek kéne lennie.”

Miért jobb Trump, mint Obama?

„Volt egy hosszas, kétórás beszélgetésem Wess Mitchellel (európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai külügyi államtitkár – V.Sz.), és ha egy ilyen találkozó három évvel ezelőtt is lett volna, akkor a kétoldalú politikai kapcsolataink teljes másképp állnának, mint most. Politikai értelemben a kapcsolataink eddig nem működtek, mert az előző adminisztráció – akármikor találkoztunk – a magyar belügyekről akart beszélni, a kétoldalú kapcsolatokról meg nem.”

A washingtoni szenátus nemrég kiadott jelentéséről, amelyben Orbán Viktort Vlagyimir Putyin egyik legnagyobb európai támogatójának nevezik:

„Az elmúlt hét évben minden találkozójukon ott voltam, akik meg a jelentést írták, azok nem voltak ott, legalábbis nem emlékszem, hogy ott lettek volna. Nagyon könnyű az óceánt túlpartjáról megvádolni minket, de meg kell érteni, hogy ha van egy 10 milliós ország párszáz kilométerre Oroszországtól, akitől – az infrastruktúrahiány miatt – a gázának 85 százalékát veszi, akkor muszáj velük párbeszédet fenntartani. Párbeszédet. Pont. Semmi többet. Egy párbeszédet.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.