valasz.hu/vilag/igy-talalkozott-donald-trump-es-kim-dzsong-un-128873

http://valasz.hu/vilag/igy-talalkozott-donald-trump-es-kim-dzsong-un-128873

Kim Dzsong Un lesz az év embere?

/ 2017.12.04., hétfő 19:40 /

Helyi idő szerint ma reggel tette közzé az amerikai Time magazin az idei Év embere-díj döntőseit. A Top10-ben most is akadnak érdekes nevek. Mutatjuk őket (zárójelben – ha voltak –, a korábbi győzelmek).

  1. Jeff Bezos (1999) – Amazon-alapító, jelenleg a világ leggazdagabb embere
  2. The Dreamers – gyerekként az Egyesült Államokba került, papírok nélküli migránsok (nagyjából 800 ezren), akiknek jövőjét Trump elnök bevándorláspolitikája nehezítheti meg
  3. Patty Jenkins – az első női rendező, akinek filmje (Wonder Woman) több mint 100 millió dollárt hozott a nyitóhétvégén
  4. Kim Dzsong Un – észak-koreai vezető
  5. Colin Kaepernick – amerikaifutball-játékos, aki az amerikai elnökkel keveredett vitába, amiért – a feketék elleni rendőri fellépés miatti tiltakozásként – letérdelt a himnusz alatt (a teljes sztori itt)
  6. #MeToo-mozgalom
  7. Robert Mueller – az amerikai elnök orosz kapcsolatait vizsgáló különleges ügyész
  8. Mohamed bin Szalmánnagytakarításba kezdő szaúdi koronaherceg
  9. Donald Trump (2016) – amerikai elnök
  10. Hszi Csin-ping – kínai pártfőtitkár

Az amerikai magazin 1927 óta ítéli oda a mára intézménnyé vált elismerését, amit – neve ellenére – nem csak egyes személyek, hanem emberek egy csoportja (a magyar szabadságharcos – 1956) vagy politikai ellenfelek egyszerre (Bill Clinton és az ügyeit kivizsgáló ügyvéd, Ken Starr – 1998.) is megkaphatnak, de 1982-ben például a számítógép, 1988-ban pedig „a veszélyeztetett Föld” „futott be”.

Az idei győztest szerda reggel jelentik be.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.