valasz.hu/vilag/igy-meg-senki-sem-magyarazta-el-miert-onaltatas-hogy-a-migransbefogadassal-segitunk-a-vilag-szegenyein-120340

http://valasz.hu/vilag/igy-meg-senki-sem-magyarazta-el-miert-onaltatas-hogy-a-migransbefogadassal-segitunk-a-vilag-szegenyein-120340

Kim Dzsong Un lesz az év embere?

/ 2017.12.04., hétfő 19:40 /

Helyi idő szerint ma reggel tette közzé az amerikai Time magazin az idei Év embere-díj döntőseit. A Top10-ben most is akadnak érdekes nevek. Mutatjuk őket (zárójelben – ha voltak –, a korábbi győzelmek).

  1. Jeff Bezos (1999) – Amazon-alapító, jelenleg a világ leggazdagabb embere
  2. The Dreamers – gyerekként az Egyesült Államokba került, papírok nélküli migránsok (nagyjából 800 ezren), akiknek jövőjét Trump elnök bevándorláspolitikája nehezítheti meg
  3. Patty Jenkins – az első női rendező, akinek filmje (Wonder Woman) több mint 100 millió dollárt hozott a nyitóhétvégén
  4. Kim Dzsong Un – észak-koreai vezető
  5. Colin Kaepernick – amerikaifutball-játékos, aki az amerikai elnökkel keveredett vitába, amiért – a feketék elleni rendőri fellépés miatti tiltakozásként – letérdelt a himnusz alatt (a teljes sztori itt)
  6. #MeToo-mozgalom
  7. Robert Mueller – az amerikai elnök orosz kapcsolatait vizsgáló különleges ügyész
  8. Mohamed bin Szalmánnagytakarításba kezdő szaúdi koronaherceg
  9. Donald Trump (2016) – amerikai elnök
  10. Hszi Csin-ping – kínai pártfőtitkár

Az amerikai magazin 1927 óta ítéli oda a mára intézménnyé vált elismerését, amit – neve ellenére – nem csak egyes személyek, hanem emberek egy csoportja (a magyar szabadságharcos – 1956) vagy politikai ellenfelek egyszerre (Bill Clinton és az ügyeit kivizsgáló ügyvéd, Ken Starr – 1998.) is megkaphatnak, de 1982-ben például a számítógép, 1988-ban pedig „a veszélyeztetett Föld” „futott be”.

Az idei győztest szerda reggel jelentik be.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.