valasz.hu/vilag/egy-fontos-szempont-amely-elsikkadt-a-thaifoldi-barlangdrama-hirei-kozott-129125

http://valasz.hu/vilag/egy-fontos-szempont-amely-elsikkadt-a-thaifoldi-barlangdrama-hirei-kozott-129125

Kim Dzsong Un lesz az év embere?

/ 2017.12.04., hétfő 19:40 /

Helyi idő szerint ma reggel tette közzé az amerikai Time magazin az idei Év embere-díj döntőseit. A Top10-ben most is akadnak érdekes nevek. Mutatjuk őket (zárójelben – ha voltak –, a korábbi győzelmek).

  1. Jeff Bezos (1999) – Amazon-alapító, jelenleg a világ leggazdagabb embere
  2. The Dreamers – gyerekként az Egyesült Államokba került, papírok nélküli migránsok (nagyjából 800 ezren), akiknek jövőjét Trump elnök bevándorláspolitikája nehezítheti meg
  3. Patty Jenkins – az első női rendező, akinek filmje (Wonder Woman) több mint 100 millió dollárt hozott a nyitóhétvégén
  4. Kim Dzsong Un – észak-koreai vezető
  5. Colin Kaepernick – amerikaifutball-játékos, aki az amerikai elnökkel keveredett vitába, amiért – a feketék elleni rendőri fellépés miatti tiltakozásként – letérdelt a himnusz alatt (a teljes sztori itt)
  6. #MeToo-mozgalom
  7. Robert Mueller – az amerikai elnök orosz kapcsolatait vizsgáló különleges ügyész
  8. Mohamed bin Szalmánnagytakarításba kezdő szaúdi koronaherceg
  9. Donald Trump (2016) – amerikai elnök
  10. Hszi Csin-ping – kínai pártfőtitkár

Az amerikai magazin 1927 óta ítéli oda a mára intézménnyé vált elismerését, amit – neve ellenére – nem csak egyes személyek, hanem emberek egy csoportja (a magyar szabadságharcos – 1956) vagy politikai ellenfelek egyszerre (Bill Clinton és az ügyeit kivizsgáló ügyvéd, Ken Starr – 1998.) is megkaphatnak, de 1982-ben például a számítógép, 1988-ban pedig „a veszélyeztetett Föld” „futott be”.

Az idei győztest szerda reggel jelentik be.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.