Kim Dzsong Un lesz az év embere?

/ 2017.12.04., hétfő 19:40 /

Helyi idő szerint ma reggel tette közzé az amerikai Time magazin az idei Év embere-díj döntőseit. A Top10-ben most is akadnak érdekes nevek. Mutatjuk őket (zárójelben – ha voltak –, a korábbi győzelmek).

  1. Jeff Bezos (1999) – Amazon-alapító, jelenleg a világ leggazdagabb embere
  2. The Dreamers – gyerekként az Egyesült Államokba került, papírok nélküli migránsok (nagyjából 800 ezren), akiknek jövőjét Trump elnök bevándorláspolitikája nehezítheti meg
  3. Patty Jenkins – az első női rendező, akinek filmje (Wonder Woman) több mint 100 millió dollárt hozott a nyitóhétvégén
  4. Kim Dzsong Un – észak-koreai vezető
  5. Colin Kaepernick – amerikaifutball-játékos, aki az amerikai elnökkel keveredett vitába, amiért – a feketék elleni rendőri fellépés miatti tiltakozásként – letérdelt a himnusz alatt (a teljes sztori itt)
  6. #MeToo-mozgalom
  7. Robert Mueller – az amerikai elnök orosz kapcsolatait vizsgáló különleges ügyész
  8. Mohamed bin Szalmánnagytakarításba kezdő szaúdi koronaherceg
  9. Donald Trump (2016) – amerikai elnök
  10. Hszi Csin-ping – kínai pártfőtitkár

Az amerikai magazin 1927 óta ítéli oda a mára intézménnyé vált elismerését, amit – neve ellenére – nem csak egyes személyek, hanem emberek egy csoportja (a magyar szabadságharcos – 1956) vagy politikai ellenfelek egyszerre (Bill Clinton és az ügyeit kivizsgáló ügyvéd, Ken Starr – 1998.) is megkaphatnak, de 1982-ben például a számítógép, 1988-ban pedig „a veszélyeztetett Föld” „futott be”.

Az idei győztest szerda reggel jelentik be.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez a legnagyobb veszély a Fideszre: pár nap, és élesben látjuk

Az LMP mellett a Momentum is bejuthat a parlamentbe, az MSZP-nek viszont lehet, hogy 2018 lesz a sírkövére vésve – véli Mráz Ágoston Sámuel. A „solymári modell” a legnagyobb veszély a Fideszre nézve – mondja Török Gábor. Elemzők csatája a csütörtöki Heti Válaszban!

Boldogkői vs. Radnai – itt a nagy homeopátia-vita

Idén az európai tudományos akadémiák hatástalannak minősítették a homeopátiát. A médiában rendre Boldogkői Zsolt professzor képviselte a tudomány álláspontját, sorban „fogyasztva el” vitapartnereit. Most először áll vele szemben Radnai Andrea, a magyar homeopata orvosok elnöke. Nagy homeopátia-vita a csütörtöki Heti Válaszban.

Nincs több titok: ezért nem javul a magyar–amerikai viszony

Több mint egy éve nyert választást Donald Trump, de a magyar–amerikai kapcsolatok beharangozott változásából nem lett semmi. Tényleg obamista szabotőrök akadályozzák a viszony javulását? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A legjobb ajándék karácsonyra a kultúra!

Élményt adni ma talán már népszerűbb, mint tárgyi ajándékot, hiszen az együtt töltött időnél semmi sem értékesebb. Nincs viszont könnyű helyzetben az, aki az ajánlatokat böngészi, ezért a friss Heti Válaszban segítünk átlátni a kulturális kínálatot.

Hogy lesz CSOK-ból nyaraló?

Némi kompromisszum vállalásával üdülőnek is kiváló ingatlanok vásárolhatók vagy építhetők a családi otthonteremtési kedvezmény millióból. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.