Pokolgépes merénylet Franciaország tripoli nagykövetsége ellen

/ 2013.04.23., kedd 08:20 /

Gépkocsiba rejtett pokolgéppel hajtottak végre merényletet kedden Franciaország tripoli nagykövetsége ellen - közölték nagykövetségi és líbiai biztonsági források.

A támadásban megsebesült a nagykövetség két francia őre, egyikük súlyosan. Komoly károk keletkeztek az épületben, ahol a konzulátus helyiségei is vannak, és leomlott a képviseletet övező fal egy része. Teljesen kiégett a nagykövetség előtt parkoló két gépkocsi. A francia képviseletnek kétemeletes villa ad otthont egy főút sarkán a főváros Gargares negyedében.

Két, magát megnevezni nem kívánó biztonsági tisztviselő azt mondta, egyelőre nem tudni, miért történt a támadás. Külföldi képviselet ellen Tripoliban még nem követtek el ilyen merényletet.

Két évvel a líbiai polgárháború után az észak-afrikai országban még mindig gondot okoz a biztonság megteremtése, az egységes hadsereg kialakítása. További problémát jelent a különböző fegyveres csoportok irányítása, amelyek soraiban ott vannak azok a felkelők, akik részt vettek 2011-ben Moammer Kadhafi diktátor hatalmának megdöntésében.

Rosta

Somogyi Marcell

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Lehet-e térbeli a zene?

Alkalmazott matematikusnak készült, karmester lett belőle. Izgalmas kísérleteket bonyolít, a kortárs zene elszánt közvetítője és ő a motorja a szombat esti Elemek-estnek is.

Gyengül a forint!

Az eurót délelőtt 306,06 forinton, a dollárt 239,62 forinton jegyezték.

Orbán nem tudja eldönteni: Ez most vicc, vagy komoly?

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője arra kéri az amerikai hatóságokat, hogy ismertessék bizonyítékaikat a korrupciógyanúra hivatkozva meghozott beutazási tilalommal kapcsolatban, ellenkező esetben szerinte nyilvánvalóan provokációra kell gondolni az ügyben.

Jövő héten már havazhat is

Hideg, esős idő következik, a hegyekben havazhat is, viszont a hosszú hétvégére kitisztulhat az ég. Időjárás-jelentés.