Kertész „vitatott kitüntetéséről” cikkez a német sajtó

/ 2014.08.20., szerda 16:57 / Hírforrás: MTI

A Der Standard című osztrák lap Kertész Imre kitüntetéséről írt szerdán.

Baloldali és liberális körökben megütközést keltett, hogy Kertész Imre elfogadja az Orbán-kormánytól a legmagasabb magyar állami díjat - írta a „Kertész Imre vitatott kitüntetése” című írásában a Der Standard című liberális osztrák lap.

A lap úgy fogalmazott, hogy a Szent István Rend odaítélése azért is figyelemreméltó, mert az Orbán-kormány az állami kitüntetéseket csaknem kizárólag a Fidesz vagy a szélsőséges Jobbik elkötelezettjeinek vagy legalább politikától függetleneknek osztotta. Kertész Imrét az „Orbán- és a Jobbik-féle médiumokban” rendszeresen rágalmazták, magyarországi hovatartozását megkérdőjelezték - írta budapesti tudósításában Gregor Mayer. A szerző megjegyezte: míg Kertész Imre saját nyelvezetével felveti, addig az „Orbán-állam” tagadja és elnyomja a felelősséget a magyar holokausztért. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.