felsooktatasirangsor.hu/vilag/die-hard-2-meg-dragabb-gorogorszag-elete-109662

http://felsooktatasirangsor.hu/vilag/die-hard-2-meg-dragabb-gorogorszag-elete-109662

Maffiagyilkosság a szomszédban: Fico is Soros Györggyel riogat

/ 2018.03.07., szerda 19:30 /
Maffiagyilkosság a szomszédban: Fico is Soros Györggyel riogat

Belpolitikai válság bontakozik ki Szlovákiában, miután megöltek egy újságírót és menyasszonyát. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül: Ján Kuciak le akarta leplezni az országban működő olasz maffia és a kormánykörök, személy szerint Robert Fico miniszterelnök kapcsolatát.

Andrej Kiska szlovák államfő vasárnap a kormány átalakítását vagy előre hozott választás kiírását javasolta, mondván, ez megoldás a gyilkosságok okozta súlyos politikai válságra. Robert Fico miniszterelnök később televíziós sajtónyilatkozatban visszautasította az államfő felszólítását. Azt mondta, Kiska megtagadta a demokratikus parlamenti választások eredményeit, amikor a kormány átalakítására és egy új kabinetről szóló bizalmi szavazásra tett javaslatot. Fico szerint az államfő nyilatkozatát „egyértelműen nem Szlovákiában írták”, és ezzel Kiska csatlakozott azokhoz az ellenzéki pártokhoz, amelyek szerinte államcsínyt akarnak elkövetni. A kormányfő már ott tartott, hogy a vasárnapi beszéd mögött személyesen Soros György állhat.

Miért került szorult helyzetbe a szlovák kabinet? Hogyan fészkelte be magát Szlovákia keleti végeibe az olasz maffia? Igaz, hogy a miniszterelnök környezetében két olyan személy is található, aki kapcsolatban volt az európai uniós támogatások jogtalan felvételére szakosodott olaszokkal?

 

 

 

 

Teljes háttér a március 8-i Heti Válaszban olvasható cikkünkben. A lap a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.