Maffiagyilkosság a szomszédban: Fico is Soros Györggyel riogat

/ 2018.03.07., szerda 19:30 /
Maffiagyilkosság a szomszédban: Fico is Soros Györggyel riogat

Belpolitikai válság bontakozik ki Szlovákiában, miután megöltek egy újságírót és menyasszonyát. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül: Ján Kuciak le akarta leplezni az országban működő olasz maffia és a kormánykörök, személy szerint Robert Fico miniszterelnök kapcsolatát.

Andrej Kiska szlovák államfő vasárnap a kormány átalakítását vagy előre hozott választás kiírását javasolta, mondván, ez megoldás a gyilkosságok okozta súlyos politikai válságra. Robert Fico miniszterelnök később televíziós sajtónyilatkozatban visszautasította az államfő felszólítását. Azt mondta, Kiska megtagadta a demokratikus parlamenti választások eredményeit, amikor a kormány átalakítására és egy új kabinetről szóló bizalmi szavazásra tett javaslatot. Fico szerint az államfő nyilatkozatát „egyértelműen nem Szlovákiában írták”, és ezzel Kiska csatlakozott azokhoz az ellenzéki pártokhoz, amelyek szerinte államcsínyt akarnak elkövetni. A kormányfő már ott tartott, hogy a vasárnapi beszéd mögött személyesen Soros György állhat.

Miért került szorult helyzetbe a szlovák kabinet? Hogyan fészkelte be magát Szlovákia keleti végeibe az olasz maffia? Igaz, hogy a miniszterelnök környezetében két olyan személy is található, aki kapcsolatban volt az európai uniós támogatások jogtalan felvételére szakosodott olaszokkal?

 

 

 

 

Teljes háttér a március 8-i Heti Válaszban olvasható cikkünkben. A lap a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Mi a csoda?

Petrás Máriával, Szalóki Ágival és a Vujicsics Együttessel várja a látogatókat Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye a Várkert Bazárban.

Barokk oratórium rockos hangzással

Országos turnéra indul a tavaly áprilisban bemutatott Messiás.ma, az első állomás Pécs lesz. Händel Messiás című oratóriumát Várkonyi Mátyás gondolta újra.

Lemezbemutató Tompos Kátyával

Népdalokat, slágereket és komolyzenét is feldolgoz az InFusion Trio, amely lemezbemutató koncertet tart április 1-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Ágh István 80 éves: „Nem lettem a népi baloldal költője”

„Amit végeznem kellett, elvégeztem, / elmegyek én is, mert az idő lejárt” – írja Őszvégi képletek című szonettciklusában a 80 éves Ágh István költő, aki életkorát meghazudtoló frissességgel figyeli a világot. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egri csillagok a Nemzetiben: spirituális diadal, aktuálpolitika nélkül

A legnépszerűbb magyar regényt állította színpadra a Nemzeti Színház élére újabb öt évre kinevezett Vidnyánszky Attila. Az Egri csillagok a kampányidőszak ellenére sem lett politikai hálaadás, hanem az, aminek Gárdonyi megírta: nagyszabású hősének. Március 9-én mutatták be, de az idei évadra már alig kaphatók jegyek.

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.