valasz.hu/vilag/best-of-2014-ki-volt-az-ev-embere-mi-volt-az-ev-konfliktusa-107629

http://valasz.hu/vilag/best-of-2014-ki-volt-az-ev-embere-mi-volt-az-ev-konfliktusa-107629

TOP 10 fotó: magyar pillanatok a téli olimpián

/ 2018.02.12., hétfő 10:20 /

A phjongcshangi téli olimpia első napján, szombaton ötödik helyével pontszerző lett 1500 méteren Liu Shaolin Sándor. Bánhidi Ákos csapatmenedzser szerint a fiatal versenyzőnek nem a leghosszabb egyéni verseny az erőssége, ennek ellenére kiválóan szerepelt a fináléban, de miután ütközött a címvédő kanadai Charles Hamelinnel és visszaesett a nyolcadik helyre, már nem volt esélye az éremszerzésre.

Nagy Konrád viszi Magyarország zászlaját bevonuláskor téli olimpia megnyitóján az olimpiai stadionban február 9-én

Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

Liu Shaolin ötödik helyével folytatódott a magyarok pontszerző sorozata a téli játékokon, ugyanis ebben a sportágban 2006 óta minden olimpián volt legalább egy legjobb hat közötti eredmény. A szocsi szereplésénél máris eredményesebb a magyar csapat, amely négy éve egy hatodik helyet ért el a női váltó révén.

A rövidpályás gyorskorcsolya küzdelmei kedden folytatódnak a férfi 5000 méteres váltó elődöntőjével, a férfi 1000 méter selejtezőjével és a női 500 méter végcsatározásaival. A magyar staféta mellett a Liu testvérpár, illetve Jászapáti és Keszler lesz érdekelt.

Fotókon mutatjuk be az eddigi magyar szerepléseket.

Knoch Viktor, Liu Shaoang, Kónya Zsófia, Burján Csaba, Jászapáti Petra és Keszler Andrea (balról jobbra) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a Kangnung Jégcsarnokban február 6-án

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca és Heidum Bernadett (balról jobbra) melegít a február 10-én

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Liu Shaolin Sándor megnyerte futamát a rövidpályás gyorskorcsolya-versenyének férfi 1500 méteres selejtezőjében február 10-én

Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue

Jászapáti Petra és mögötte Keszler Andrea a rövidpályás gyorskorcsolya-verseny női 3000 méteres váltója elődöntőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Liu Shaolin Sándor a rövidpályás gyorskorcsolya-verseny férfi 1500 méteres döntője után a Kangnung Jégcsarnokban február 10-én. A magyar versenyző az ötödik helyen végzett

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Jászapáti Petra, a brit Charlotte Gilmartin és az orosz Jemina Malagics ütközik a rövidpályás gyorskorcsolya-verseny női 500 méteres selejtezőjében február 10-én

Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue

Az olasz Arianna Fontana, Keszler Andrea és holland Suzanne Schulting a rövidpályás gyorskorcsolya-verseny női 500 méteres selejtezőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy Konrád gyorskorcsolyázó edz a phjongcshangi Kangnung Oval csarnokban február 12-én

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy Konrád gyorskorcsolyázó

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.