TOP 10 fotó: magyar pillanatok a téli olimpián

/ 2018.02.12., hétfő 10:20 /

A phjongcshangi téli olimpia első napján, szombaton ötödik helyével pontszerző lett 1500 méteren Liu Shaolin Sándor. Bánhidi Ákos csapatmenedzser szerint a fiatal versenyzőnek nem a leghosszabb egyéni verseny az erőssége, ennek ellenére kiválóan szerepelt a fináléban, de miután ütközött a címvédő kanadai Charles Hamelinnel és visszaesett a nyolcadik helyre, már nem volt esélye az éremszerzésre.

Nagy Konrád viszi Magyarország zászlaját bevonuláskor téli olimpia megnyitóján az olimpiai stadionban február 9-én

Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

Liu Shaolin ötödik helyével folytatódott a magyarok pontszerző sorozata a téli játékokon, ugyanis ebben a sportágban 2006 óta minden olimpián volt legalább egy legjobb hat közötti eredmény. A szocsi szereplésénél máris eredményesebb a magyar csapat, amely négy éve egy hatodik helyet ért el a női váltó révén.

A rövidpályás gyorskorcsolya küzdelmei kedden folytatódnak a férfi 5000 méteres váltó elődöntőjével, a férfi 1000 méter selejtezőjével és a női 500 méter végcsatározásaival. A magyar staféta mellett a Liu testvérpár, illetve Jászapáti és Keszler lesz érdekelt.

Fotókon mutatjuk be az eddigi magyar szerepléseket.

Knoch Viktor, Liu Shaoang, Kónya Zsófia, Burján Csaba, Jászapáti Petra és Keszler Andrea (balról jobbra) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a Kangnung Jégcsarnokban február 6-án

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca és Heidum Bernadett (balról jobbra) melegít a február 10-én

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Liu Shaolin Sándor megnyerte futamát a rövidpályás gyorskorcsolya-versenyének férfi 1500 méteres selejtezőjében február 10-én

Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue

Jászapáti Petra és mögötte Keszler Andrea a rövidpályás gyorskorcsolya-verseny női 3000 méteres váltója elődöntőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Liu Shaolin Sándor a rövidpályás gyorskorcsolya-verseny férfi 1500 méteres döntője után a Kangnung Jégcsarnokban február 10-én. A magyar versenyző az ötödik helyen végzett

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Jászapáti Petra, a brit Charlotte Gilmartin és az orosz Jemina Malagics ütközik a rövidpályás gyorskorcsolya-verseny női 500 méteres selejtezőjében február 10-én

Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue

Az olasz Arianna Fontana, Keszler Andrea és holland Suzanne Schulting a rövidpályás gyorskorcsolya-verseny női 500 méteres selejtezőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy Konrád gyorskorcsolyázó edz a phjongcshangi Kangnung Oval csarnokban február 12-én

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy Konrád gyorskorcsolyázó

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Betont mindenhova!

Az egyik helyen a teniszre hivatkozva emelnek betonmostrumot, Zuglóban viszont a teniszpályákat veszik el egy fedett futópálya kedvéért.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.