Már orbánozik az új osztrák kancellár

/ 2016.05.24., kedd 15:11 /
Már orbánozik az új osztrák kancellár

Nemzeti egység? Alázat? Jószomszédi kapcsolatok? Ugyan már – a nemrég megválasztott osztrák szocdem kancellár egyik első megszólalásában máris arcon sercintette országa nem baloldalra szavazó felét s egyben kiadósat orbánozott.


Egy paraszthajszállal megnyerte az osztrák elnökválasztást Alexander Van der Bellen Ausztriában, miután a levélszavazatok összeszámlálása után a szavazatok 50,3 százalékát szerezte meg az FPÖ-s Norbert Hofer 49,7 százalékával szemben. Minden elemzés arról szólt, hogy a radikális jobboldal megerősödésében a bevándorlás volt a legfontosabb tényező. Márpedig, ha gyakorlatilag az ország felének nem tetszik a rendszer, akkor azt illik komolyan venni – legalább annyira, hogy a megválasztott vezetők ne pincemély politikai érveléssel intézzék el a választók számára fontos kérdést.

Nos, az egykor kommunistákra szavazó, majd zöldpárti Van der Bellen professzor megválasztásán felbátorodva egyik első nyilatkozatában az új osztrák kancellárnak, Christian Kernnek sikerült ezt a nem túl magas lécet levernie. Az MTI tudósítása szerint a politikus azt mondta: „Illúzió azt gondolni, hogy a menekültekkel kapcsolatos kérdéskörben a problémát el lehet tüntetni azáltal, hogy az államot egy vezérelvre épülő állammá változtatjuk, ahogy azt Orbán (Viktor) teszi”.

Führerprinzip, értik!

Nincs mit tenni, az európai baloldal tényleg olyan, mint szegény Bourbonok (mínusz kalapácsáll!): semmit sem tanultak, semmit sem felejtettek.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.