valasz.hu/vilag/tenyleg-miert-segitsenek-a-gorogokon-a-szegeny-lettek-es-szlovakok-113936

http://valasz.hu/vilag/tenyleg-miert-segitsenek-a-gorogokon-a-szegeny-lettek-es-szlovakok-113936

Még egy választás, amit a migrációs vita dönt el

/ 2018.06.07., csütörtök 12:13 /
Még egy választás, amit a migrációs vita dönt el

Jelentősen növekszik a görög–török szárazföldi határon át Európába érkező menedékkérők száma. A tagállamok nem tudnak megállapodni egy közös uniós migrációs politikáról, pedig az a jövő évi európai parlamenti választás legfontosabb témája lesz. A „Stop, Soros!-csomag” már e küzdelem felvezetése. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.  

„A központ elérte befogadóképességének határát (…), de a helyzet ellenőrzés alatt áll” – mondta május elején az AFP francia hírügynökségnek az ENSZ tisztviselője egy északkelet-görögországi menekülttáborban. Ha egy B kategóriás repülős komédiában a pilóta kimondja a „helyzet ellenőrzés alatt áll” kifejezést, a fedélzeten mindenki rémülten visítozni kezd. A bevándorlási fronton is aggodalomra ad okot, hogy a Földközi-tenger keleti medencéjében, Görögországban ismét emelkedik a menedékkérők száma – akik elsősorban a szárazföldön érkeznek.

A helyzet romlása előbb-utóbb a nagypolitikára is kihat, hiszen a 2015-ös válság óta az Európai Unió egyik legfontosabb ügyévé lépett elő a migráció. Majd’ minden választáson ez volt az egyik fő téma: a múlt hétvégi szlovén voksolás is e körül forgott. Ebben a kontextusban értelmezendő a parlament által tárgyalt „Stop, Soros!-csomag”, amelynek első változata ugyan keményebb volt, de így is maradtak politikai kommunikációs szempontból hatásos részek a javaslatok között.

Tényleg büntetik majd, aki egy palack vizet ad a határsávban a migránsoknak? Számíthat-e Budapest az új olasz kormányra a kvóták elleni harcban?

 

 

 

 

Mindez kiderül a Heti Válasz június 7-i számából, amely elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.