Megint Orbántól kell újabb ötletet átvennie Merkelnek

/ 2018.07.07., szombat 18:01 /
Megint Orbántól kell újabb ötletet átvennie Merkelnek

Mintha nem is a hűvös Berlinben, hanem egy latin szappanoperához írták volna az elmúlt napok forgatókönyvét, ami kis híján bedöntötte az egész német politikát. A digitális Heti Válasz új számában azt mutatjuk meg, hogyan lett a belharc végeredménye, hogy megint Orbántól kell újabb ötletet átvennie Merkelnek.

 

Hogyan omlott majdnem össze Németország második világháború utáni politikai berendezkedése mindössze havonta pár száz migráns miatt? Hogy lett a német politika legfontosabb szava a „hatásadekvát”, és mit jelent ez egyáltalán? Mi értelme volt a szakításnak, ha az egész hercehurca összesen három határetkelőről szólt, és a végén megszületett kompromisszumos megoldásba a legfontosabb szereplők bele sem egyeztek?

És miért megint a magyar minisztetelnök lett kis híján Merkel végzete, és aztán miért Orbán Viktor szolgáltatta egyszersmind a megoldást is?

Ezekre a kérdésekre isválaszt kaphatnak a Heti Válasz legfrissebb számából, mely csak a Digitalstandon kapható.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.