valasz.hu/vilag/sotetseg-delben-meg-egyszer-az-ukran-oktatasi-torvenyrol-125544

http://valasz.hu/vilag/sotetseg-delben-meg-egyszer-az-ukran-oktatasi-torvenyrol-125544

Megtaláltuk a német László Petrát!

/ 2017.07.12., szerda 12:35 /

Csak ő fősodratú újságíróként ütött oda, ráadásul nem menekülteknek, hanem menekültelleneseknek, az pedig, mint tudjuk, egészen más.

A németektől mindig van mit tanulni. Az egész világ megismerte László Petra, a magyar operatőr nevét, aki az N1 nevű jobbikos tévé operatőreként 2015-ben Röszkénél előbb egy menekült kislányba rúgott bele, majd egy kisfiát a karján cipelő családapa útjába került, de azok végül az ő közreműködése nélkül is elestek. László Petrát garázdaság miatt elítélték, de a próbaidős ítélet ellen a vád és a védelem is fellebbezett. Akármi is lesz azonban a jogerős ítélet, László már mindenképpen megkapta a legnagyobb büntetést: az egész világ megvetése sújtja, élete megsemmisült.

Ehhez képest nézzük meg, hogyan oldják meg az ilyen helyzetet a példakép Németországban. Már eleve az fantasztikus minőségi ugrás, hogy ottani történetünk főszereplője nem valami zugcsatorna munkatársa, hanem a német köztévének dolgozott, ráadásul nem olyan gyalázatos hatásfokkal, mint László, aki hol betalált, hol nem, ráadásul, akit eltalált, az is simán feltápászkodott és továbbfutott. Nem, a német kolléga egyetlen ütéssel csontot tört, és az egészet mégis gyakorlatilag büntetlenül megúszta.

Tehát: még tavaly februárban történt Drezdában, hogy a köztévé egyes csatornájának, az ARD-nek a stábja anyagot akart készíteni az iszlámellenes PEGIDA nevű szervezet egyik felvonulásáról. A stáb le is táborozott az út kellős közepén, bekapcsolta a kamerákat, hogy fölvegye, amint a tüntetők kikerülik őket. Elképzelhető, hogy ebben már benne volt a hergelés szándéka is, hátha így jobb filmet lehet készíteni a fősodoratú sajtót gyűlölő szélsőségesekről.

Ám végül nem a tüntetők vesztették el a fejüket, hanem az ARD ötven esztendős újságírója, bizonyos Wolfgang B., aki könyökével úgy odaütött az egyik vonuló nőnek, hogy a 33 éves, kétgyermekes Eileennek egy bordája eltört, egy másik meg elrepedt.

Wolfgang B. balra

Wolfgang B. balra

Bár az újságíró bevetette a lászlói védekezést, hogy csak véletlen volt, meg hogy megijedt a felé áramló tömegtől (amely elé, ugye, szándékosan állt oda), a bíróság első fokon 3600 eurós pénzbüntetésre ítélte. Bár ez sem tűnt túl súlyosnak, de a napokban meghozott másodfokú ítélet enyhébb lett. A bíróság, az ügyészség és a védelem megállapodásának köszönhetően Wolfgang megússza 1000 euró fájdalomdíj megfizetésével, így még büntetett előéletűnek sem fog számítani.

A média lincselésétől sem kell tartania: a fősodratú sajtó ugyanis egyáltalán nem foglalkozott a hírrel.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.