valasz.hu/vilag/kinzo-kerdes-becsbol-ki-vedi-meg-a-menekulteket-a-menekultektol-125560

http://valasz.hu/vilag/kinzo-kerdes-becsbol-ki-vedi-meg-a-menekulteket-a-menekultektol-125560

Mi köze lehet a pusztító hurrikánoknak a klímaváltozáshoz?

/ 2017.09.13., szerda 20:00 /
Mi köze lehet a pusztító hurrikánoknak a klímaváltozáshoz?

Letarolt Karib-tengeri szigetek, soha nem látott anyagi kár az Egyesült Államokban. Talán még soha nem volt ennyire pusztító a hurrikánszezon, mint idén. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, miért van ez így és mire lehet számítani a jövőben.

Az idei hurrikánszezonban egymás után dőltek meg az aggasztó rekordok, ráadásul úgy, hogy még csak az október végéig tartó időszak felén vagyunk túl. A hurrikánok erejét egy ötfokú skálán mérik, ahol az 1-es 150 kilométeres sebességű szelet jelent, amelyik leszed néhány cserepet a tetőről és kidönt egy-két fát, az 5-ös pedig 250 feletti sebességet, illetve azt, hogy a szilárd betonépítményeken kívül semmi nem tud neki ellenállni.

Idén történt meg először, hogy egy szezonban két, legalább négyes erősségű hurrikán is elérte az Egyesült Államokat. Először augusztus végén Harvey, majd szeptember elején Irma. Ráadásul utóbbi nyomában megjelent Jose is, ami azt jelentette, hogy most első ízben lehetett először látni két ilyen erős hurrikánt egy térségben. De vajon valóban gyakoribbá és pusztítóbbá váltak-e a hurrikánok, mint korábban? És mi köze lehet a rekordméretű pusztításnak a klímaváltozáshoz?

 

 

 

 

Válaszok a szeptember 14-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Elképzelhetetlenül zsírosra hízott a magyar állam

Kósa Lajos városfejlesztési szuperminisztersége egy folyamat végállomása: kiépült egy rendszer, amelyben minden településtípus beruházásaiért erős politikai szereplő felel. A választásokra optimalizált rend eredménye egyelőre a mind hatalmasabb állami vízfej. Részletek a friss Heti Válaszban.

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.