valasz.hu/vilag/ne-azt-kerdezd-hogy-mit-tud-erted-tenni-a-hazad-hanem-azt-hogy-te-mit-tudsz-tenni-a-hazadert-124014

http://valasz.hu/vilag/ne-azt-kerdezd-hogy-mit-tud-erted-tenni-a-hazad-hanem-azt-hogy-te-mit-tudsz-tenni-a-hazadert-124014

„Turán és Tungsram” – Miért kokettál a Jobbik Iránnal?

/ 2012.04.03., kedd 08:36 /
„Turán és Tungsram” – Miért kokettál a Jobbik Iránnal?

„Keleten közel egymilliárd rokonunk él! (…) A kizsákmányoló Európai Unió helyett egy paritásos alapon működő turáni szövetségre lenne igazán szükségünk” – foglalta össze a Jobbik külpolitikai krédóját Szegedi Csanád európai parlamenti képviselő, a párt alelnöke tavaly júliusban.

E politika jegyében a jobbikos vezetésű Tiszavasvári után most Gyöngyöspata is szövetségre lép egy iráni várossal. A magyar radikálisok és az iszlám állam között nem csak az Amerika- és Izrael-ellenesség a közös nevező: míg a Jobbik testvériséget emleget és kereskedelmi hasznot remél, Teherán globális sakkjátszmája egyik gyalogjának tekinti a magyar pártot - mivel érdeke az ellene irányuló gazdasági szankciók fellazítása, szívesen veszi egy uniós tagállam erős parlamenti pártjának felajánlkozását.

Magyarország még egy másik speciális ok miatt fontos Iránnak. Mivel a perzsa állam lakossága nagyon fiatal (a majd' 80 milliós ország több mint egynegyede 14 év alatti), egyszerűen nincs elég hely a felsőoktatásban. A viszonylag olcsó, jó hírű egyetemekkel rendelkező EU-tagállam Magyarország népszerű tanulmányi célpont. Hazánkban több ezer iráni fiatal tanul, nagy részük orvosi tanulmányokat folytat. Cikkünkből kiderül, hogy milyen céllal járt a jobbikos képviselő Gyöngyösi Márton az elmúlt egy évben háromszor Iránban. Cikkünkből megtudhatják, mit válaszolt az iszlám állam budapesti nagykövete arra a kérdésünkre, hogy országa finanszírozza-e a Jobbikot.

További részletek a digitalizált formában a Digitalstandon keresztül is megvásárolható Heti Válasz 2012/12-es számában.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.