Most mi tiltunk ki amerikaiakat – már készül a lista

/ 2014.11.27., csütörtök 08:48 /

Legalábbis a Figyelő címlapsztorija szerint. A gazdasági lap úgy értesült, a kormányzati törekvés világos: „méltó választ adni Washingtonnak”. Mi pedig ennél méltatlanabbat el sem tudnánk képzelni.

A Figyelő szerint a kitiltási botrány folytatásaként készül a magyar kormány válaszcsapása. Ez két részből állna, egy jogszabályból, amely lehetővé tenné az amerikaihoz hasonló indoklás nélküli kitiltósdit, illetve magából a listából.

A jogszabály a lap informátorai szerint nem csak az Egyesült Államok állampolgáraira vonatkozna, de persze főként rájuk alkalmaznák. A kormány két hete döntött arról, hogy kezdődjön el a magyar kitiltásnak megágyazó jogi munka, és az érintett tárcáknál már dolgoznak is a részleteken. Ha megfelel a valóságnak a gazdasági hetilap hátborzongató sztorija, akkor vegyes volt a fogadtatás, többen érezték úgy, hogy ez felesleges erőfitogtatás a magyar kormány részéről. Mi ennél továbbmennénk, és csak azért nem használunk ennél erősebb jelzőt, mert elakadt a lélegzetünk, és (bár ez nem szokott túl gyakran előfordulni, szakmai okokból sem) nem találunk szavakat.

Csak reméljük, hogy a hetilapok kormányciklus eleji szokásos „úgy hallottuk” rovatáról van szó, mert ezeknek meglehetősen alacsony a találati arányuk. A Figyelő is óvatosságra int, mert egy másik forrásuk nem tudott konkrét előterjesztésről. S ennek lehet egy fontos oka, például az, hogy ilyen nincs is.

Odáig rendben volna, hogy a magyar kormányt nem hagyja nyugodni az amerikaiak intézkedése, ne is hagyja, amerikaiak nélkül is bőven van itt korrupció, nézzen csak a dolgok mélyére, és ha kell, a saját körmére is, de hogy ellenlistázásba kezdjenek? És kit tiltanának ki, mégis, az amerikai adóhatóság elnökét? Vagy itt dolgozó amerikaiakat? Követségi munkatársakat? Mindenesetre a Figyelő címlapján közli a sztorit. Pedig mindenki számára az volna a legjobb, ha ilyen egyáltalán nem is létezne, és a Figyelőn kívül senkinek nem jutott volna eszébe egy olyan történet, ami arról szól, hogy a bolha harci színeket fest magára, mert ajtót akar mutatni az elefántnak.

Addig is keressük a Külügyminisztériumot.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.