valasz.hu/vilag/a-20-legnagyobb-blodseg-magyarorszagrol-45709/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201702

http://valasz.hu/vilag/a-20-legnagyobb-blodseg-magyarorszagrol-45709/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201702

Meghalt John Atta Mills ghánai államfő

/ 2012.07.24., kedd 20:45 /

Váratlanul meghalt kedd délután John Atta Mills ghánai államfő - jelentette be adását megszakítva az állami televízió.

Az elnököt 68 esztendős korában érte a halál - közölte John Henry Martey Newman vezérkari főnök, aki nem bocsátkozott részletekbe a halál okáról.

Csak annyit tudni, hogy az elnököt pár órával korábban szállították a főváros egyik katonai kórházába.
Egy parlamenti képviselő arról tájékoztatta a Reuters brit hírügynökséget, hogy John Dramani Mahama alelnököt már be is iktatták Mills utódjaként.

Mills 2008 óta töltötte be az államfői posztot, és szándékában állt indulni a decemberi választásokon második mandátumáért. A jogász végzettségű, egyetemi tanár John Atta Mills értesülések szerint régóta szenvedett rákos betegségben. 1997-től 2001-ig alelnök volt az akkori államfő, Jerry John Rawlings alatt. 2008 decemberi, igen szoros győzelmét megelőzően kétszer is alulmaradt riválisaival szemben.

Ghána egyike Afrika azon kevés országának, amelyekben működik a demokrácia. A békés hatalomváltás és az utóbbi évek gazdasági virágzása a kontinens mintaországává avatta, amit jól mutat, hogy Barack Obama amerikai elnök is ellátogatott oda.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.