Nem gáncsolt László Petra – érdemtelenül dicsőült meg a szír fociedző!

/ 2015.09.23., szerda 14:01 /
Nem gáncsolt László Petra – érdemtelenül dicsőült meg a szír fociedző!

A csütörtöki Heti Válaszból az is kiderül: az N1TV volt operatőre elleni virtuális lincselést egy olyan médiahack-szakértő gerjesztette, aki korábban pornóoldalakkal, félrelépést segítő társkeresővel és Zuschlag János „reaktiválásával” tette le a névjegyét az internetes piacon.

Szeptember 8-án László Petra megrúgott egy fiút és egy kislányt, amikor a menekültek kitörtek a Röszke melletti gyűjtőponton a rendőri gyűrűből. A nyilvánosság azonban nem elsősorban a rugdosás miatt veti meg (többszöri bocsánatkérése ellenére) a televízióst, hanem, mert állítólag még arra is képes volt, hogy elgáncsoljon egy gyermekkel futó apát. Az életszerűnek tűnik, ha valaki egy tömeg kitörése pillanatában lábat lendít, de aki másodpercekkel később beakaszt egy, a fiát a karján menekítő szülőnek, nyilván minden aljasságra képes.

Csakhogy: a csütörtöki Heti Válaszban megjelenő fotósorozat egyértelműen kizárja, hogy László Petra gáncsolt volna. Amikor a szír férfi dőlni kezdett, az operatőr legalább egy méterre volt tőle, és épp a „bűnös” lábán támaszkodott. Bár az esés miatt valóban közelebb kerültek egymáshoz, a hátráló nőnek meg is emelkedett a lába, ám a férfit nem érhette el. Utóbbi nyilván nem is érzékelte, hogy bárki megakasztotta volna – hiszen nem a nővel, hanem a kézzel utána kapó rendőrrel kezdett perlekedni.

A csütörtöki Heti Válasz azt is bizonyítja, hogy az N1TV volt operatőre elleni facebookos lincselést az a Györfi András gerjesztette, aki pornóoldalakkal, félrelépést segítő társkeresővel és Zuschlag János „reaktiválásával” tette le névjegyét az internetes piacon. További adalékok a László Petra körüli hisztériához: a Mandiner híradásai alapján egyre biztosabb, hogy az operatőr szír „áldozata” sem szent. Annyira nem, hogy anno még népirtásban is részt vehetett.

Részletes háttér és exkluzív képsorozat a szeptember 24-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.