Lemondta holnapi találkozóját Kövér Lászlóval a bajor parlament elnöke

/ 2013.03.12., kedd 15:33 /

Kövér László, az Országgyűlés elnöke ma és holnap hivatalos látogatáson vesz részt a bajor fővárosban, Münchenben. A látogatás legfontosabb eseménye a holnapra tervezett találkozó lett volna Barbara Stamm-mal, a bajor parlament keresztény-szociális elnökével. A CSU közismerten – a hűvösebb álláspontot elfoglaló CDU-nál sokkal jobban – támogatja a magyar kormány törekvéseit, és eddig egyetlen alkalommal sem bírálta a budapesti vezetést. A tegnapi alkotmánymódosítást azonban ők is kritikusan szemlélik, ezért Barbara Stamm – amint sajtóosztálya kedd délután közzétette – nem kíván holnap Kövér Lászlóval találkozni.

Barbara Stamm döntését a következőképpen indokolta: „A magyar alkotmány tegnap elfogadott további módosítása az egész Európai Unióban és Németországban is mély aggodalmat és vitát váltott ki a magyar jogállamiságot illetően.” Stamm szerint a jelenlegi helyzetben az a „tanácsos”, hogy „a parlamentjeink közötti konstruktív párbeszéd” érdekében a holnapra tervezett találkozót Kövér Lászlóval halasszák el. Mindazonáltal kifejezte reményét, hogy „éppen a népeink közötti mély összetartozás miatt” egy jövőbeli időpontban sor kerülhet közös megbeszélésekre.

Kövér László müncheni programjának legfontosabb eleme ezzel kiesett. Ma azonban az elegáns müncheni Bayerischer Hof szálloda különtermében – azaz nem bajor állami helyszínen – a Magyar Érdemrend Középkeresztjével tünteti ki az Országgyűlés elnöke a CSU pártalapítványa, a Hanns Seidel Stiftung elnökét. Ezen kívül Kövér László ma és holnap megbeszéléseket folytat a szudétanémetség bajorországi képviselőivel és a helyi magyar katolikus emigrációval.

Ellentétben Áder János berlini látogatásával, ahol helyi magyar és német baloldali csoportok kisszámú ellentüntetést szerveztek, a konzervatívabb Münchenben ilyenre még a helyi antifasiszta csoportok sem készültek. Igaz, a Zöld Ifjúság – azaz a Zöldek ifjúsági szervezete – lapunknak nyilatkozva elképzelhetőnek tartott volna egy spontán demonstrációt, amennyiben Barbara Stamm mégis fogadta volna Kövér Lászlót.

 

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.