Németország ráébredhetett: ez lesz a szélsőbal dédelgetéséből

/ 2017.07.13., csütörtök 19:00 /
Németország ráébredhetett: ez lesz a szélsőbal dédelgetéséből

A világ vezetőinek csúcstalálkozóján a fő eredmény az lett, hogy Németország ráébredhetett, mire vezet a szélsőbal dédelgetése. A szélsőjobbnak sosem engedtek ilyen pusztítást. A szélsőbal azonban – amint a csütörtöki Heti Válaszból kiderül – más eset, különösen Hamburgban.

Az egész világot bejárták a képek, amelyek mintha nem is egy civilizált német nagyvárosban, hanem egy polgárháborús országban készültek volna. Videofelvételeken látni, ahogy feketébe öltözött, símaszkos emberek vonulnak az utcákon, betörik az üzletek kirakatait, és módszeresen felgyújtják az autókat, amelyek mellett elhaladnak. S végül egyszerűen szétoszlanak, a lépcsőházakban a hátizsákjaikból előveszik hétköznapi ruhájukat, és immár egyszerű fiatalként elvegyülnek az emberek között. Amit annál is könnyebben megtehetnek, mert nincs még egy hely a világon, ahol ennyire otthon érezhetnék magukat.

Cikkünkből megismerhetik egész Európa leghírhedtebb radikális balos fészkét, ahol volt terroristából köztiszteletben álló polgár lehet, ahol a G20-as csúcs elleni erőszakos tüntetések szervezőit a város vezetése támogatja az adófizetők pénzéből, hogy a hamburgi polgárok ezáltal kicsit maguk is hozzájárulhassanak autóik felgyújtásához.

 

Döbbentes példák a német kettős métercére a szélsőbalos és a szélsőjobbos erőszakcselekmények között a Heti Válasz legfrissebb számában, amelyet a Digitalstandon is megvásárolhat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Pancserlehallgatók

Ha a HVG-nek igaza van, a világ legbénább lehallgatói keltenek botrányt Magyarországon.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.

Morvai Krisztina: „Ez nem hűségeskü a Fidesz mellett”

Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina azt mondja: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Kovács Ákos: Leszállni az egovonatról

A Nyugat nagyon mást ért kultúrán, mint mi, ebben a tekintetben igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat – mondja Kovács Ákos énekes, dalszerző, akit nemrég bemutatott Arany János-estjéről és a jövő évi jubileumi koncertjéről is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.