Németország ráébredhetett: ez lesz a szélsőbal dédelgetéséből

/ 2017.07.13., csütörtök 19:00 /
Németország ráébredhetett: ez lesz a szélsőbal dédelgetéséből

A világ vezetőinek csúcstalálkozóján a fő eredmény az lett, hogy Németország ráébredhetett, mire vezet a szélsőbal dédelgetése. A szélsőjobbnak sosem engedtek ilyen pusztítást. A szélsőbal azonban – amint a csütörtöki Heti Válaszból kiderül – más eset, különösen Hamburgban.

Az egész világot bejárták a képek, amelyek mintha nem is egy civilizált német nagyvárosban, hanem egy polgárháborús országban készültek volna. Videofelvételeken látni, ahogy feketébe öltözött, símaszkos emberek vonulnak az utcákon, betörik az üzletek kirakatait, és módszeresen felgyújtják az autókat, amelyek mellett elhaladnak. S végül egyszerűen szétoszlanak, a lépcsőházakban a hátizsákjaikból előveszik hétköznapi ruhájukat, és immár egyszerű fiatalként elvegyülnek az emberek között. Amit annál is könnyebben megtehetnek, mert nincs még egy hely a világon, ahol ennyire otthon érezhetnék magukat.

Cikkünkből megismerhetik egész Európa leghírhedtebb radikális balos fészkét, ahol volt terroristából köztiszteletben álló polgár lehet, ahol a G20-as csúcs elleni erőszakos tüntetések szervezőit a város vezetése támogatja az adófizetők pénzéből, hogy a hamburgi polgárok ezáltal kicsit maguk is hozzájárulhassanak autóik felgyújtásához.

 

Döbbentes példák a német kettős métercére a szélsőbalos és a szélsőjobbos erőszakcselekmények között a Heti Válasz legfrissebb számában, amelyet a Digitalstandon is megvásárolhat.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!