felsooktatasirangsor.hu/vilag/haragvo-peking-4431

http://felsooktatasirangsor.hu/vilag/haragvo-peking-4431

Németország ráébredhetett: ez lesz a szélsőbal dédelgetéséből

/ 2017.07.13., csütörtök 19:00 /
Németország ráébredhetett: ez lesz a szélsőbal dédelgetéséből

A világ vezetőinek csúcstalálkozóján a fő eredmény az lett, hogy Németország ráébredhetett, mire vezet a szélsőbal dédelgetése. A szélsőjobbnak sosem engedtek ilyen pusztítást. A szélsőbal azonban – amint a csütörtöki Heti Válaszból kiderül – más eset, különösen Hamburgban.

Az egész világot bejárták a képek, amelyek mintha nem is egy civilizált német nagyvárosban, hanem egy polgárháborús országban készültek volna. Videofelvételeken látni, ahogy feketébe öltözött, símaszkos emberek vonulnak az utcákon, betörik az üzletek kirakatait, és módszeresen felgyújtják az autókat, amelyek mellett elhaladnak. S végül egyszerűen szétoszlanak, a lépcsőházakban a hátizsákjaikból előveszik hétköznapi ruhájukat, és immár egyszerű fiatalként elvegyülnek az emberek között. Amit annál is könnyebben megtehetnek, mert nincs még egy hely a világon, ahol ennyire otthon érezhetnék magukat.

Cikkünkből megismerhetik egész Európa leghírhedtebb radikális balos fészkét, ahol volt terroristából köztiszteletben álló polgár lehet, ahol a G20-as csúcs elleni erőszakos tüntetések szervezőit a város vezetése támogatja az adófizetők pénzéből, hogy a hamburgi polgárok ezáltal kicsit maguk is hozzájárulhassanak autóik felgyújtásához.

 

Döbbentes példák a német kettős métercére a szélsőbalos és a szélsőjobbos erőszakcselekmények között a Heti Válasz legfrissebb számában, amelyet a Digitalstandon is megvásárolhat.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.

Pécs a tönk szélén – hogyan „csúszott be” a város Nyíregyháza alá?

Két évvel azután, hogy a kormány átvállalta az egykori kulturális főváros intézményeinek működtetését, Pécs ismét csődveszélybe került. Tízezrével veszíti el lakóit, gazdasága pedig gyengébb, mint Nyíregyházáé, mégis az ország egyik legerősebb városaként költekezik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.