Németország ráébredhetett: ez lesz a szélsőbal dédelgetéséből

/ 2017.07.13., csütörtök 19:00 /
Németország ráébredhetett: ez lesz a szélsőbal dédelgetéséből

A világ vezetőinek csúcstalálkozóján a fő eredmény az lett, hogy Németország ráébredhetett, mire vezet a szélsőbal dédelgetése. A szélsőjobbnak sosem engedtek ilyen pusztítást. A szélsőbal azonban – amint a csütörtöki Heti Válaszból kiderül – más eset, különösen Hamburgban.

Az egész világot bejárták a képek, amelyek mintha nem is egy civilizált német nagyvárosban, hanem egy polgárháborús országban készültek volna. Videofelvételeken látni, ahogy feketébe öltözött, símaszkos emberek vonulnak az utcákon, betörik az üzletek kirakatait, és módszeresen felgyújtják az autókat, amelyek mellett elhaladnak. S végül egyszerűen szétoszlanak, a lépcsőházakban a hátizsákjaikból előveszik hétköznapi ruhájukat, és immár egyszerű fiatalként elvegyülnek az emberek között. Amit annál is könnyebben megtehetnek, mert nincs még egy hely a világon, ahol ennyire otthon érezhetnék magukat.

Cikkünkből megismerhetik egész Európa leghírhedtebb radikális balos fészkét, ahol volt terroristából köztiszteletben álló polgár lehet, ahol a G20-as csúcs elleni erőszakos tüntetések szervezőit a város vezetése támogatja az adófizetők pénzéből, hogy a hamburgi polgárok ezáltal kicsit maguk is hozzájárulhassanak autóik felgyújtásához.

 

Döbbentes példák a német kettős métercére a szélsőbalos és a szélsőjobbos erőszakcselekmények között a Heti Válasz legfrissebb számában, amelyet a Digitalstandon is megvásárolhat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Alakul a Budapest–Tel-Aviv-tengely – kulcsszerepben Finkelstein

Hasonlóan gondolkodik az izraeli és a magyar kormány Soros Györgyről és a migrációról. De Benjamin Netanjahu budapesti útja azt is jelzi: a zsidó állam nyit az őt a nyugatiakkal ellentétben alig kritizáló visegrádiak felé. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.