Németország ráébredhetett: ez lesz a szélsőbal dédelgetéséből

/ 2017.07.13., csütörtök 19:00 /
Németország ráébredhetett: ez lesz a szélsőbal dédelgetéséből

A világ vezetőinek csúcstalálkozóján a fő eredmény az lett, hogy Németország ráébredhetett, mire vezet a szélsőbal dédelgetése. A szélsőjobbnak sosem engedtek ilyen pusztítást. A szélsőbal azonban – amint a csütörtöki Heti Válaszból kiderül – más eset, különösen Hamburgban.

Az egész világot bejárták a képek, amelyek mintha nem is egy civilizált német nagyvárosban, hanem egy polgárháborús országban készültek volna. Videofelvételeken látni, ahogy feketébe öltözött, símaszkos emberek vonulnak az utcákon, betörik az üzletek kirakatait, és módszeresen felgyújtják az autókat, amelyek mellett elhaladnak. S végül egyszerűen szétoszlanak, a lépcsőházakban a hátizsákjaikból előveszik hétköznapi ruhájukat, és immár egyszerű fiatalként elvegyülnek az emberek között. Amit annál is könnyebben megtehetnek, mert nincs még egy hely a világon, ahol ennyire otthon érezhetnék magukat.

Cikkünkből megismerhetik egész Európa leghírhedtebb radikális balos fészkét, ahol volt terroristából köztiszteletben álló polgár lehet, ahol a G20-as csúcs elleni erőszakos tüntetések szervezőit a város vezetése támogatja az adófizetők pénzéből, hogy a hamburgi polgárok ezáltal kicsit maguk is hozzájárulhassanak autóik felgyújtásához.

 

Döbbentes példák a német kettős métercére a szélsőbalos és a szélsőjobbos erőszakcselekmények között a Heti Válasz legfrissebb számában, amelyet a Digitalstandon is megvásárolhat.

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Boldog születésnapot, MúzeumCafé!

Tíz év nagy idő – főleg egy olyan periodika életében, amely elsősorban a szakmának készül, de a nagyközönség számára is érdekes szeretne lenni. Vékony mezsgyén kell lépkedni, könnyű elbillenni bármelyik oldalra. A MúzeumCafénak eddig sikerült megőrizni az egyensúlyát.

Új kormány – oktatáspolitikai fordulat jön?

Ha valóban a jegybanki ajánlások alapján kezd bele a kormány a versenyképesség javításába, akkor az oktatásban át kell állítani a váltókat. Részletes háttér a Heti Válaszban.

Miért fideszes a falu? – A választási adatok mögé néztünk

A kormánypárt elsősorban falun mozgósított, a községekben élők szavazataival nyerte meg a választásokat – hallhattuk az elmúlt napokban. De tényleg igaz ez? Miként húzhatták be a romák tömegeinek voksait is? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Vidnyánszky emeli a tétet: arab produkciókat hívott Magyarországra

Miközben Magyarország egyes vidékein már akkor is rendőrért kiáltanak, ha valaki kendőt köt a fejére, a Nemzeti Színház olyan arab előadásokat is meghívott az éppen zajló MITEM-re, amely a megértést szolgálja napjaink legégetőbb kérdésében. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Sára Sándor: Vajna előtt is volt nemzeti filmgyártás!

A társadalmi problémákat kivételes érzékenységgel ábrázoló filmjeiért vehette át a Kossuth-nagydíjat a 85 éves Sára Sándor rendező, operatőr. A nemzet művészét, a Magyar Művészeti Akadémia tagját közszolgálatiságról és Andy Vajna filmügyi tevékenységéről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.