Néppárti lengyel szólt be Szijjártónak: Ez „autoriter performansz” volt!

/ 2018.05.06., vasárnap 13:00 /
Néppárti lengyel szólt be Szijjártónak: Ez „autoriter performansz” volt!

Uniós viharfelhők gyülekeznek Magyarország körül, és a hazánk EU-szavazati jogának elveszítésével fenyegető 7-es cikkely szerinti eljárás még a kisebb gond. A közösségi pénzek várható csökkenése és az Európai Néppárt Fidesszel szembeni növekvő ellenérzése újabb frontokat vetít előre. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

 „Ez a jelentés minősített hazugságok gyűjteménye” – dörögte Szijjártó Péter külügyminiszter múlt csütörtökön az Európai Parlament bel- és igazságügyi bizottságának ülésén. Noha az Európai Parlament sokszor igyekszik show-val álcázni gyenge hatalmát, ritka a magyar politikus szavai által is jelzett indulatos vita. De nem csak Szijjártó fogalmazott keményen: a néppárti Michał Boni, a lengyel Polgári Platformtól „autoriter performansznak” nevezte a külügyminiszter hozzászólását.

A vita a mind jobban elmérgesedő uniós viszonyrendszer tünete. A következő, 2021–2027 közötti uniós költségvetési ciklus főbb számaiban Magyarország számára kedvezőtlen változások lesznek. A kevesebb kohéziós támogatás lehívását ráadásul jogállami feltételekhez, például a bíróságok függetlenségéhez szándékoznak kötni. 

A Fideszt is soraiban tudó pártcsaládban, az Európai Néppártban pedig mind többen szeretnének keményen fellépni a magyar kormánypárt ellen. Mennyire erős a visegrádi szolidaritás? Ki a magyar kormány mumusa az Európai Bizottságban?

 

 

 


Mindez kiderül a Heti Válasz május 3-i számából, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.