Obama megzakkant: fiúkat eresztene a női, lányokat a férfimosdóba

/ 2016.05.19., csütörtök 16:01 /

Kennedy embert tervezett küldeni a holdra, Obama fiúkat a női vécébe. 

Mivel fogja beírni nevét Barack Obama a történelemkönyvekbe? Azon túl, hogy ő az első fekete bőrű amerikai elnök, a politikus feltett szándéka, hogy egy példátlan hősies tettel alkosson maradandót: rászorítsa az iskolákat, hogy a transznemű diákok a kedvük szerinti mellékhelyiséget használhassák. A nagyformátumú államférfi szerint nyilván ezt kívánja az alapító atyák szelleme és a tolerancia, főleg, hogy a biológiai nemüket kényelmetlennek érző embereknek sok zaklatást kell elviselniük.

Köszönjük, elnök úr!

Mielőtt azonban végképp megtébolyodnánk, vegyük elő a józan eszünket, és gondoljuk végig a következőket.

1. A transzneműség létező jelenség. A felmérések szerint a bő 320 milliós Egyesült Államok népességének 0,3 százaléka tartozik ebbe a csoportba.

2. A személyiség érésével esetenként együtt jár a nemi hajlammal kapcsolatos bizonytalanság. Ez a folyamat a kamaszkor végéig, sőt akár az ifjú felnőttkorig is eltarthat, és a legtöbb esetben a biológiai nem megerősítésével végződik. Mármost amerikai elnök legyen a talpán, aki vállalni merészeli, hogy akár 6-10 éves kisdiákokat transzneműnek nevezzen ki, vagy ebbéli felfogásukban idejekorán megerősítsen.

3. Jogai nemcsak a nemi identitásában sebzett kisebbségnek, hanem a többségnek is vannak. És ugyan melyik szülőt lehet arra kötelezni, hogy kisgyermeke együtt zuhanyozzon egy másik (biológiai) nemű osztálytársával, és akaratlanul is idő előtt szembesüljön a szexualitással, annak is extrém változatával?

4. A szakirodalom szerint a transzneműség független a szexuális irányultságtól. Az ilyen emberek egyaránt lehetnek hetero-, homo- vagy biszexuálisak. Mármost volna itt egy keresztkérdés: egy férfi nemi szervvel született, transznemű, vagyis magát lánynak, ám egyúttal homoszexuálisnak érző diáknak melyik mellékhelyiségben van a helye? A nőiben, ahol – már ha ivarérett – a külső nemi jegyek ellenére alkalmasint a lányokra fog gerjedni?

5. Ugyanígy: hova nyisson be az a lánynak született tanuló, aki fiúnak, ám egyúttal heteroszexuálisnak érzi magát, következésképp adott esetben a lányokat fogja gusztálni?

6. Egy transznemű diákon mikor fognak előbb gúnyolódni a társai? Ha nemi identitásának problémájával szép csendben marad a biológiai társai között, vagy ha nagy polgárjogi öntudattal beküldjük a másik helyiségbe, ahol esetleg a lányok halálra fogják szekálni, a fiúk meg a nemi szerveinek láttán vég nélkül csorgatni a nyálukat?

7. És ha a nememet megválaszthatom, az életkoromat miért nem? Ugyan milyen alapon kellene azonosulnom azzal a történelmi ténnyel, hogy biológiai értelemben 48 évvel ezelőtt láttam meg a napvilágot? Identitásomat miért ne határozhatnám meg úgy, hogy az anyakönyvi kivonatban olvasható adatok ellenére 17 vagy akár nyolcévesnek tartom magamat?

8. Ilyen esetben egy iskolaigazgató vagy akár maga az Egyesült Államok elnöke milyen alapon korlátozhatna bárkit abbéli jogában, hogy mondjuk egy osztálykiránduláson kísérőszülőként este bemasírozzon az ellenkező nemű gyerekek fürdőszobájába, aztán az ő szobájukban hajtsa a fejét – amerikai – álomra?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.