new.valasz.hu/vilag/a-terrorizmus-az-eselytelenek-bosszuja-valasz-gyurcsanynak-es-a-magyar-narancsnak-116316

http://new.valasz.hu/vilag/a-terrorizmus-az-eselytelenek-bosszuja-valasz-gyurcsanynak-es-a-magyar-narancsnak-116316

Obamát bírálta, Orbánt viszont védelmébe vette az amerikai képviselő

/ 2014.10.08., szerda 19:19 /
Obamát bírálta, Orbánt viszont védelmébe vette az amerikai képviselő

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vette át Mario Díaz-Balart múlt csütörtökön Washingtonban. A floridai kongresszusi képviselő a csütörtöki Heti Válasznak adott exkluzív interjújában arról beszél: ha republikánus elnöke lesz Amerikának, a szövetségeseikkel is más politikát fog folytatni, mint a Magyarországot a civil ügyek miatt a minap „szerencsétlenül” ekéző Obama elnök.

Mario Díaz-Balart már családi örökségénél fogva is antikommunista. Apja, Rafael Diaz-Balart volt az első politikus, aki Kubában 1959-ben Fidel Castro-ellenes mozgalmat szervezett. El is kellett hagynia az országot, Mario már az Egyesült Államokban született 1961-ben. Ma kongresszusi képviselő, aki kiemelten foglalkozik a magyarsággal is, mégis meglepte a tisztikereszt. Amint a Heti Válasznak elmondja, hiába a negatív, putyinizmust emlegető hangok, nem ciki neki magyar elismerést kapnia, „ez a kitüntetés egy olyan országé, amely egyértelműen demokrácia”.

A republikánus képviselő a Heti Válasz kérdésére először szerencsétlennek nyilvánítja Obama elnök megszólalását a magyarországi civilek elnyomásáról. Szerinte az lenne helyes, ha kritikáját Obama mondjuk Venezuela, Észak-Korea és Irán felé fogalmazná meg. „Jó lenne, ha kevesebb időt pazarolnának arra, hogy kritizálják, nyomás alá helyezzék az Egyesült Államok és a szabadság szövetségeseit. Magyarország márpedig ennek a listának a tetején foglal helyet.”

Soros Györgyről Diaz-Balart azt mondja, rengeteg pénz van a birtokában, „ezt a pénzt pedig általában radikális, szélsőbaloldali ügyek felkarolására fordítja. Ezt teszi az Egyesült Államokban és a világ más országaiban, nem lep meg tehát, ha Magyarországon is.” Szerinte Soros nem értelmezhető a normális konzervatív vagy liberális, baloldali vagy jobboldali tengelyeken. „Az ő pénze az extrém, radikális balosok ügyeit szokta segíteni.”

Az exkluzív interjút az október 9-i Heti Válaszban olvashatják, amely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.