Olimpia és Eb egy nyár alatt: 30 millió korsó sörrel is több fogyhat

/ 2016.06.08., szerda 09:04 /

Akár 2,5-3 százalékkal is megdobhatja az éves hazai sörfogyasztást a nyár két nagy nemzetközi sporteseménye, az olimpia és a labdarúgó Európa-bajnokság - írta szerdai számában a Világgazdaság.

Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke a lappal azt közölte: ez akár 30 millió korsós (!) növekedést is jelenthet, de a bővülés nagyban függ majd attól, milyen lesz az időjárás. Gyakorlatilag az egyetlen tényező, ami veszélyezteti az intenzív fogyasztást, az a rossz, borús idő.

A szakember példaként hozta fel, hogy a 2012-es, lengyel ukrán rendezésű Eb idején a rossz idő miatt csak 1,8 százalékkal gyártottak több sört a gyártók, amikor a viadal ideje alatt beköszöntött az igazi nyár, a bővülés 14,6 százalékra ugrott.

(Világgazdaság)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.