valasz.hu/vilag/bajor-miniszterelnok-illuzio-van-nemetorszagban-nem-gyozik-a-kiutasitasokat-125049

http://valasz.hu/vilag/bajor-miniszterelnok-illuzio-van-nemetorszagban-nem-gyozik-a-kiutasitasokat-125049

Gyalázod Orbánt? Megbuksz!

/ 2016.12.06., kedd 14:45 /

Vigyázat, tudományos vizsgálat ismertetése következik: a magyar kormányfőt kritizáló külföldi politikusok egymás után esnek ki a hatalomból. Mi lesz így a béke és a haladás szent ügyével?

Az áltudomány korábban azt vélelmezte, a magyar miniszterelnök balszerencsét hoz a nemzetközi politikában. Többen megírták, hogy Hoszni Mubarak egyiptomi elnök, Viktor Janukovics ukrán államfő nem sokkal az Orbán Viktorral való találkozó után bukott meg, de 2011-ben Silvio Berlusconinak is nem sokkal a magyar politikussal való egyeztetés után kellett lemondania. Az államfői posztért induló Robert Fico pedig azt követően szenvedett váratlan vereséget a 2014-es szlovák elnökválasztáson, hogy a magyar kormányfővel közösen gázvezetéket avattak.

Mindez persze sarlatánság, az egymástól független eseményeknek semmi közük egymáshoz. Hosszas, megfeszített munkával a válasz.hu kutatóintézete valódi tudományos eredményt ért el: megalkotta az Orbán-sejtést.

Gyűlnek a skalpok

Gyűlnek a skalpok

Fotó: MTI/Válasz.hu

A Matteo Renzi olasz miniszterelnök lemondását megelőző bő egy év nemzetközi politikai folyamatainak elemzésével arra jutottunk: minél erőteljesebben bírálta egy haladó, progresszív, demokrata politikus a magyar kormánypolitikát, annál nagyobb eséllyel bukott meg.

Íme a bizonyítás. Világszám, védőháló nélkül!

Matteo Renzi olasz miniszterelnök

  • „Olyat mondtam, ami nem tette boldoggá Orbánt: az EU vagy tudomásul veszi azokat az intézkedéseket, amelyeket az EU maga aláírt, tehát Magyarország is elkezdi magára vállalni a migránsokat, vagy (...) az olasz miniszterelnök hivatalosan bejelenti, hogy megvétóz minden költségvetést, amely nem ugyanúgy osztja meg a terheket és az előnyöket.”
  • :DDDDD „Orbán Viktor nem is annyira burkoltan utalt rá, hogy Matteo Renzit könnyen lehet, hogy leváltják 2020-ra, amikor az EU következő hétéves finanszírozási ciklusa kezdődik. »Ez egy olyan szakma, a mienk, hogy nagyon meg kell becsülni a következő napot is, ha az ember megért a hivatalában. Ezért szerénységre inteném magunkat arra vonatkozóan, hogy milyen ígéreteket tegyünk meg vállaljunk 2020 utánra.«”
  • Lemond Matteo Renzi.

 

François Hollande francia köztársasági elnök

 

Werner Faymann osztrák kancellár

 

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök

 

Victor Ponta román miniszterelnök

 

Clinton-klán

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most már Lázár–Tiborcz-ügy

Minél több részlet derül ki, annál érthetőbb, miért próbálta eldugni a kormány az Elios csalásgyanús közvilágítás-korszerűsítési beruházásairól szóló OLAF-jelentést.

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ilyen jó a szlovák egészségügy? Tényleg ennyire lemaradtunk?

Szlovákiáé Európa 13. legjobb egészségügye, és egyben a legerősebb egész Kelet-Európában – állapította meg egy nemzetközi kutatóintézet, amely Magyarországot a 29. helyre rangsorolta. Tényleg ennyire lemaradtunk? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.