Gyalázod Orbánt? Megbuksz!

/ 2016.12.06., kedd 14:45 /

Vigyázat, tudományos vizsgálat ismertetése következik: a magyar kormányfőt kritizáló külföldi politikusok egymás után esnek ki a hatalomból. Mi lesz így a béke és a haladás szent ügyével?

Az áltudomány korábban azt vélelmezte, a magyar miniszterelnök balszerencsét hoz a nemzetközi politikában. Többen megírták, hogy Hoszni Mubarak egyiptomi elnök, Viktor Janukovics ukrán államfő nem sokkal az Orbán Viktorral való találkozó után bukott meg, de 2011-ben Silvio Berlusconinak is nem sokkal a magyar politikussal való egyeztetés után kellett lemondania. Az államfői posztért induló Robert Fico pedig azt követően szenvedett váratlan vereséget a 2014-es szlovák elnökválasztáson, hogy a magyar kormányfővel közösen gázvezetéket avattak.

Mindez persze sarlatánság, az egymástól független eseményeknek semmi közük egymáshoz. Hosszas, megfeszített munkával a válasz.hu kutatóintézete valódi tudományos eredményt ért el: megalkotta az Orbán-sejtést.

Gyűlnek a skalpok

Gyűlnek a skalpok

Fotó: MTI/Válasz.hu

A Matteo Renzi olasz miniszterelnök lemondását megelőző bő egy év nemzetközi politikai folyamatainak elemzésével arra jutottunk: minél erőteljesebben bírálta egy haladó, progresszív, demokrata politikus a magyar kormánypolitikát, annál nagyobb eséllyel bukott meg.

Íme a bizonyítás. Világszám, védőháló nélkül!

Matteo Renzi olasz miniszterelnök

  • „Olyat mondtam, ami nem tette boldoggá Orbánt: az EU vagy tudomásul veszi azokat az intézkedéseket, amelyeket az EU maga aláírt, tehát Magyarország is elkezdi magára vállalni a migránsokat, vagy (...) az olasz miniszterelnök hivatalosan bejelenti, hogy megvétóz minden költségvetést, amely nem ugyanúgy osztja meg a terheket és az előnyöket.”
  • :DDDDD „Orbán Viktor nem is annyira burkoltan utalt rá, hogy Matteo Renzit könnyen lehet, hogy leváltják 2020-ra, amikor az EU következő hétéves finanszírozási ciklusa kezdődik. »Ez egy olyan szakma, a mienk, hogy nagyon meg kell becsülni a következő napot is, ha az ember megért a hivatalában. Ezért szerénységre inteném magunkat arra vonatkozóan, hogy milyen ígéreteket tegyünk meg vállaljunk 2020 utánra.«”
  • Lemond Matteo Renzi.

 

François Hollande francia köztársasági elnök

 

Werner Faymann osztrák kancellár

 

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök

 

Victor Ponta román miniszterelnök

 

Clinton-klán

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Pancserlehallgatók

Ha a HVG-nek igaza van, a világ legbénább lehallgatói keltenek botrányt Magyarországon.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.

Morvai Krisztina: „Ez nem hűségeskü a Fidesz mellett”

Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina azt mondja: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Kovács Ákos: Leszállni az egovonatról

A Nyugat nagyon mást ért kultúrán, mint mi, ebben a tekintetben igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat – mondja Kovács Ákos énekes, dalszerző, akit nemrég bemutatott Arany János-estjéről és a jövő évi jubileumi koncertjéről is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.