valasz.hu/vilag/tabudonto-velemeny-csak-showmusor-az-eszak-koreai-leszereles-128943

http://valasz.hu/vilag/tabudonto-velemeny-csak-showmusor-az-eszak-koreai-leszereles-128943

Gyalázod Orbánt? Megbuksz!

/ 2016.12.06., kedd 14:45 /

Vigyázat, tudományos vizsgálat ismertetése következik: a magyar kormányfőt kritizáló külföldi politikusok egymás után esnek ki a hatalomból. Mi lesz így a béke és a haladás szent ügyével?

Az áltudomány korábban azt vélelmezte, a magyar miniszterelnök balszerencsét hoz a nemzetközi politikában. Többen megírták, hogy Hoszni Mubarak egyiptomi elnök, Viktor Janukovics ukrán államfő nem sokkal az Orbán Viktorral való találkozó után bukott meg, de 2011-ben Silvio Berlusconinak is nem sokkal a magyar politikussal való egyeztetés után kellett lemondania. Az államfői posztért induló Robert Fico pedig azt követően szenvedett váratlan vereséget a 2014-es szlovák elnökválasztáson, hogy a magyar kormányfővel közösen gázvezetéket avattak.

Mindez persze sarlatánság, az egymástól független eseményeknek semmi közük egymáshoz. Hosszas, megfeszített munkával a válasz.hu kutatóintézete valódi tudományos eredményt ért el: megalkotta az Orbán-sejtést.

Gyűlnek a skalpok

Gyűlnek a skalpok

Fotó: MTI/Válasz.hu

A Matteo Renzi olasz miniszterelnök lemondását megelőző bő egy év nemzetközi politikai folyamatainak elemzésével arra jutottunk: minél erőteljesebben bírálta egy haladó, progresszív, demokrata politikus a magyar kormánypolitikát, annál nagyobb eséllyel bukott meg.

Íme a bizonyítás. Világszám, védőháló nélkül!

Matteo Renzi olasz miniszterelnök

  • „Olyat mondtam, ami nem tette boldoggá Orbánt: az EU vagy tudomásul veszi azokat az intézkedéseket, amelyeket az EU maga aláírt, tehát Magyarország is elkezdi magára vállalni a migránsokat, vagy (...) az olasz miniszterelnök hivatalosan bejelenti, hogy megvétóz minden költségvetést, amely nem ugyanúgy osztja meg a terheket és az előnyöket.”
  • :DDDDD „Orbán Viktor nem is annyira burkoltan utalt rá, hogy Matteo Renzit könnyen lehet, hogy leváltják 2020-ra, amikor az EU következő hétéves finanszírozási ciklusa kezdődik. »Ez egy olyan szakma, a mienk, hogy nagyon meg kell becsülni a következő napot is, ha az ember megért a hivatalában. Ezért szerénységre inteném magunkat arra vonatkozóan, hogy milyen ígéreteket tegyünk meg vállaljunk 2020 utánra.«”
  • Lemond Matteo Renzi.

 

François Hollande francia köztársasági elnök

 

Werner Faymann osztrák kancellár

 

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök

 

Victor Ponta román miniszterelnök

 

Clinton-klán

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.