valasz.hu/vilag/ennel-jobb-reklamot-aligha-kaphat-magyarorszag-125553

http://valasz.hu/vilag/ennel-jobb-reklamot-aligha-kaphat-magyarorszag-125553

Gyalázod Orbánt? Megbuksz!

/ 2016.12.06., kedd 14:45 /

Vigyázat, tudományos vizsgálat ismertetése következik: a magyar kormányfőt kritizáló külföldi politikusok egymás után esnek ki a hatalomból. Mi lesz így a béke és a haladás szent ügyével?

Az áltudomány korábban azt vélelmezte, a magyar miniszterelnök balszerencsét hoz a nemzetközi politikában. Többen megírták, hogy Hoszni Mubarak egyiptomi elnök, Viktor Janukovics ukrán államfő nem sokkal az Orbán Viktorral való találkozó után bukott meg, de 2011-ben Silvio Berlusconinak is nem sokkal a magyar politikussal való egyeztetés után kellett lemondania. Az államfői posztért induló Robert Fico pedig azt követően szenvedett váratlan vereséget a 2014-es szlovák elnökválasztáson, hogy a magyar kormányfővel közösen gázvezetéket avattak.

Mindez persze sarlatánság, az egymástól független eseményeknek semmi közük egymáshoz. Hosszas, megfeszített munkával a válasz.hu kutatóintézete valódi tudományos eredményt ért el: megalkotta az Orbán-sejtést.

Gyűlnek a skalpok

Gyűlnek a skalpok

Fotó: MTI/Válasz.hu

A Matteo Renzi olasz miniszterelnök lemondását megelőző bő egy év nemzetközi politikai folyamatainak elemzésével arra jutottunk: minél erőteljesebben bírálta egy haladó, progresszív, demokrata politikus a magyar kormánypolitikát, annál nagyobb eséllyel bukott meg.

Íme a bizonyítás. Világszám, védőháló nélkül!

Matteo Renzi olasz miniszterelnök

  • „Olyat mondtam, ami nem tette boldoggá Orbánt: az EU vagy tudomásul veszi azokat az intézkedéseket, amelyeket az EU maga aláírt, tehát Magyarország is elkezdi magára vállalni a migránsokat, vagy (...) az olasz miniszterelnök hivatalosan bejelenti, hogy megvétóz minden költségvetést, amely nem ugyanúgy osztja meg a terheket és az előnyöket.”
  • :DDDDD „Orbán Viktor nem is annyira burkoltan utalt rá, hogy Matteo Renzit könnyen lehet, hogy leváltják 2020-ra, amikor az EU következő hétéves finanszírozási ciklusa kezdődik. »Ez egy olyan szakma, a mienk, hogy nagyon meg kell becsülni a következő napot is, ha az ember megért a hivatalában. Ezért szerénységre inteném magunkat arra vonatkozóan, hogy milyen ígéreteket tegyünk meg vállaljunk 2020 utánra.«”
  • Lemond Matteo Renzi.

 

François Hollande francia köztársasági elnök

 

Werner Faymann osztrák kancellár

 

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök

 

Victor Ponta román miniszterelnök

 

Clinton-klán

 

Rosta

Vörös Szabolcs

Találkozunk 2016-ban!

Pécs a tönk szélén – hogyan „csúszott be” a város Nyíregyháza alá?

Két évvel azután, hogy a kormány átvállalta az egykori kulturális főváros intézményeinek működtetését, Pécs ismét csődveszélybe került. Tízezrével veszíti el lakóit, gazdasága pedig gyengébb, mint Nyíregyházáé, mégis az ország egyik legerősebb városaként költekezik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Nyír a vasút, vág a MÁV!

A „székely intercity” azonnali megcsonkításától visszalépett a MÁV, decemberben azonban így is sor kerülhet a háló- és étkezőkocsik kivonására. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.