Orbán legyőzte Európát? Macron ezt mondta a Heti Válasznak

/ 2018.07.08., vasárnap 10:00 /
Orbán legyőzte Európát? Macron ezt mondta a Heti Válasznak

A visegrádi országok győzelméről beszélt Orbán Viktor a migrációról szóló európai uniós csúcs után. De vajon jogos-e a miniszterelnök diadalbeszéde? Lapunknak Brüsszelben a francia elnök árnyalta a képet. Részletek a digitális Heti Válaszban.

Akár történelminek is lehetne nevezni azt a megállapodást, amit az Európai Unió 28 tagállamának vezetői fogadtak el a múlt héten Brüsszelben, az elmúlt három évben ugyanis idáig sem sikerült eljutni. Ám ha közelebbről megnézzük a csaknem végig a migrációról szóló csúcs záródokumentumát – meg azt, hogy egyes politikusok mit olvasnak ki belőle – látszik, nem egyértelmű a helyzet.

 

Az viszont biztos, hogy a saját közönségének mindenki azt hangsúlyozza, elérte, amiért a csúcsra ment. Ezt leginkább Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek és Angela Merkel német kancellárnak volt életbevágó, Orbán Viktor pedig egyenesen visegrádi győzelemről beszélt. Lapunk ezzel kapcsolatban megszólaltatta Emmanuel Macront, aki nem ment a szomszédba a kritikáért.

 

Hogy pontosan mit válaszolt kérdésünkre a francia elnök, kiderül a Heti Válasz jelenleg csak digitálisan megvásárolható legfrissebb számából, amely a Digitalstand.hu oldalon érhető el.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.