Orbán legyőzte Európát? Macron ezt mondta a Heti Válasznak

/ 2018.07.08., vasárnap 10:00 /
Orbán legyőzte Európát? Macron ezt mondta a Heti Válasznak

A visegrádi országok győzelméről beszélt Orbán Viktor a migrációról szóló európai uniós csúcs után. De vajon jogos-e a miniszterelnök diadalbeszéde? Lapunknak Brüsszelben a francia elnök árnyalta a képet. Részletek a digitális Heti Válaszban.

Akár történelminek is lehetne nevezni azt a megállapodást, amit az Európai Unió 28 tagállamának vezetői fogadtak el a múlt héten Brüsszelben, az elmúlt három évben ugyanis idáig sem sikerült eljutni. Ám ha közelebbről megnézzük a csaknem végig a migrációról szóló csúcs záródokumentumát – meg azt, hogy egyes politikusok mit olvasnak ki belőle – látszik, nem egyértelmű a helyzet.

 

Az viszont biztos, hogy a saját közönségének mindenki azt hangsúlyozza, elérte, amiért a csúcsra ment. Ezt leginkább Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek és Angela Merkel német kancellárnak volt életbevágó, Orbán Viktor pedig egyenesen visegrádi győzelemről beszélt. Lapunk ezzel kapcsolatban megszólaltatta Emmanuel Macront, aki nem ment a szomszédba a kritikáért.

 

Hogy pontosan mit válaszolt kérdésünkre a francia elnök, kiderül a Heti Válasz jelenleg csak digitálisan megvásárolható legfrissebb számából, amely a Digitalstand.hu oldalon érhető el.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.