valasz.hu/vilag/szerencses-vagyok-mert-mar-koran-megtalaltam-azt-amit-szeretek-42060/

http://valasz.hu/vilag/szerencses-vagyok-mert-mar-koran-megtalaltam-azt-amit-szeretek-42060/

Pszichológusok csatája: Kezelhető a homoszexualitás?

/ 2014.10.30., csütörtök 07:58 /
Pszichológusok csatája: Kezelhető a homoszexualitás?

Kezelhető-e az azonos neműek iránti vonzalom, és ha igen, miért nem? Erről a paradoxonról tanácskoztak két hete a homoszexualitás visszafordíthatóságát hirdető pszichiáterek Floridában. A napjaink egyik legforróbb amerikai vitatémáját tárgyaló konferencián a Heti Válasz is ott volt, de riportot készítettünk San Francisco melegnegyedéről is. Exkluzív beszámoló a friss lapszámban.

„Már több mint tíz éve, hogy nem léptem homoszexuális kapcsolatra, és melegpornót sem néztem. Meggyógyultam hát, amihez viszont az is kellett, hogy változtassak az életmódomon. Például sok férfival ápolok barátságot, mert így tudom folyamatosan megélni, hogyan lehet kifejezni a vonzalmat azonos nemű társaim iránt nem szexuális úton” – nyilatkozta a Heti Válasznak Christopher Doyle. Az amerikai fiatalember közel 13 évig homoszexuálisként élt, majd egy sikeres terápiának köszönhetően megnősült, és ma már három gyermek édesapjaként éli a heteroszexuálisok életét.

A ma már pszichoterapeutaként a homoszexualitásukból kitörni vágyó sorstársait segítő férfival az Egyesült Államokban, egy floridai konferencián készítettünk interjút. Miközben Magyarországon ez az első alkalom, hogy valaki ország-világ elé állva részletesen beszámol arról, hogyan lett homoszexuális, és miként talált kiutat korábbi életmódjából, Amerikában egyre öntudatosabbak a kisebbség kisebbségét kitevő ex-gayek.

Az említett tanácskozáson – melyre a magyarországi Emberi Méltóság Központ támogatásával a Heti Válasz munkatársa is meghívást kapott – több képviselőjük is jelen volt. A konferenciát szervező National Association for Research & Therapy of Homosexuality (NARTH), vagyis a homoszexualitás kutatásával és terápiájával foglalkozó amerikai szövetség soraiban ugyanis számos ex-gay terapeutát találunk, élő cáfolatául annak a közvélekedésnek, hogy nem lehetséges a változás.

A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogyan lehet búcsút mondani a homoszexualitásnak, miért nem igaz, hogy a NARTH-ban erőszakkal mindenkit át akarnak nevelni, hogyan segítik az ex-gayeket a zsidóság képviselői is, és miért a szólásszabadság a tét a tengerentúli pszichiáterek nagy harcában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.