Putyin világbajnoksága? – Felemásra sikerült az országimázs-építés az oroszoknál

/ 2018.07.19., csütörtök 13:30 /
Putyin világbajnoksága? – Felemásra sikerült az országimázs-építés az oroszoknál

Moszkva píárcélokra használta a most lezárult labdarúgó-világbajnokságot, hogy jobb képet fessen magáról. A nemzetközi sajtó azonban „melléktermékként” tényfeltáró cikkek sokaságát közölte Putyin birodalmáról. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

„Oroszország szempontjából a vb üzenete egyértelmű: nézzétek, milyen nagyok és erősek vagyunk” – összegzi véleményét Manuel Veth. A Futbolgrad website kommentátora szerint az orosz politika még a szovjet időkben gyökeredzik, amikor Moszkva a jelentős sportesemények sikeres megrendezésével akarta bizonyítani gazdasági és technológiai fejlettségét, a kommunizmus felsőbbrendűségét a nyugati társadalmakkal szemben. Vagyis a szovjet időkhöz képest nem sok minden változott.

A FIFA viszont mindezzel nem törődött. Barátságos viszonyt alakított ki Putyin Oroszországával, még az orosz csapat doppinggyanús ügyeit sem vizsgálta ki. Gianni Infantino, a FIFA elnöke egyenesen az egekig magasztalta a rendezőket. „Oroszország a valaha volt legjobb futball-világbajnokságot rendezte. A világnak mostantól másként kell tekintenie Oroszországra” – mondta a szövetség vezetője. Nagyon úgy néz ki, Putyinnak sikerült a FIFA-t zsebre vágnia. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teljes cikkünk a friss Heti Válaszban olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.