valasz.hu/vilag/bekitgessunk-e-diktatorokat-128899

http://valasz.hu/vilag/bekitgessunk-e-diktatorokat-128899

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

/ 2018.05.23., szerda 17:03 /
Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Az elmúlt évtizedekben több középosztálybeli származású hercegnének és királynénak sikerült a megmaradt európai monarchiákat közelebb vinni az emberekhez. Ha szétnézünk a királyi családok között, nem találunk szinte egyetlen olyan házasságot sem, amely a száz évvel ezelőtti elvárásoknak megfelelne. Az utolsó klasszikus dinasztikus esküvő 1964-ben köttetett, és mára a rangon (alul) nősülés fogalma is értelmét vesztette, miután az európai hercegek és hercegnők rendre közemberekkel házasodnak. A dánoknál ausztrál marketinges, a svédeknél személyi edző lett a trónörökös választottja.

A félig afroamerikai Meghan Markle-tól a brit királyi család azt remélheti, hogy jobban összhangba kerül a multikulturális Nagy-Britanniával, ugyanakkor az esküvő előtti hetek eseményei azt is megmutatták, a túl nagy társadalmi különbség komoly veszélyeket is rejt magában. Meghan apai ági családja botrányt botrányra halmozva turnézta végig a bulvármédiát, és viselkedésükkel utólag is érthetővé tették, hogy a hercegné miért zárta ki őket a meghívottak köréből, a brit közvélemény pedig gyorstalpalón ismerkedhetett meg a „white trash” klasszikusan amerikai szociológiai fogalmával.

 

 

 

 

Részletes háttér a május 24-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.