new.valasz.hu/vilag/orban-legyozte-europatmacron-ezt-mondta-a-heti-valasznak-129071

http://new.valasz.hu/vilag/orban-legyozte-europatmacron-ezt-mondta-a-heti-valasznak-129071

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

/ 2018.03.21., szerda 20:00 /
Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

„Hölgyeim és uraim, én önöktől egyáltalán nem búcsúzom el, hamarosan találkozunk” – mondta gunyorosan Robert Fico leköszönt szlovák miniszterelnök múlt csütörtökön a kamerák kereszttűzében, miután a Kuciak-gyilkosság okozta botrány miatt kénytelen volt visszaadni kormányfői megbízatását Andrej Kiskának. A politikus színpadias mozdulattal megragadta az államfő karját, és azt mondta: „Nyugodjon meg, elnök úr, nem megyek sehová”. Az elhangzottakat nem lehet másként értelmezni, mint hogy a politikusnak feltett szándéka visszatérni a hatalomba.

A 2016-os parlamenti választásokon Fico pártja, a Smer győzött, de ettől kezdve a korrupciógyanús ügyek miatt a most megbukott miniszterelnök népszerűsége mélyrepülésben van. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni?

 

 

 

 

Részletes háttér a március 22-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon  is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.