heti-valasz.hu/vilag/a-neves-familia-mindent-meg-is-tesz-a-mitosz-apolasaert-59676

http://heti-valasz.hu/vilag/a-neves-familia-mindent-meg-is-tesz-a-mitosz-apolasaert-59676

Röhejes módszerrel járatják le Magyarországot Ukrajnában

/ 2018.03.06., kedd 10:25 /
Röhejes módszerrel járatják le Magyarországot Ukrajnában

Egy hírügynökség feladata definíció szerint az, hogy híreket közöljön, méghozzá lehetőleg mindenkinél gyorsabban. Ugyan nincs tiltva, hogy olykor hosszabb elemzéseket publikáljanak, 7 hónapos információk újdonságként való tálalása általában nem képezi a portfólió részét.

A jelek szerint ezt másképp gondolták az ukrán állami hírügynökségnél, az UNIAN-nál, ahol egy 2017. júliusi Politico-cikket sikerült hírként eladni. A maga idejében kétségtelenül nagyot szóló írásban egy NATO-tisztviselő nem kevesebbet állít, mint hogy „mindenki azt gondolja, hogy Magyarország megbízhatatlan, azt az utasítást kaptam, hogy ne adjak semmilyen bizalmas információt a magyaroknak, még ha meg is van a megfelelő engedélyük”. Mindezt a Magyarországon növekvő orosz befolyás miatt. A magyar kormány ezt tagadta.

Az UNIAN annyit tett, hogy szinte szóról szóra szemlézte a Politico-cikket, majd a végére odabiggyesztett egy mondatot arról, hogy a tavaly ősszel elfogadott ukrán oktatási törvény miatt a magyar kormány blokkol minden, Kijev EU- és NATO-integrációjára irányuló törekvést. Különösen mókás, hogy emiatt olyasmit is benne felejtettek a „hírben”, hogy Magyarország területén „jelenleg tíz NATO-ország katonái gyakorlatoznak a Saber Guardian hadgyakorlat keretében”. Valóban ezt történt, csak épp tavaly nyáron.

Értjük persze, narratívaháború van. Magyarország az ukrán kormányra próbálja kenni a KMKSZ-iroda elleni támadásokat, Kijev pedig vehemensen az orosz titkosszolgálatok akciójaként tálalja a februári gyújtogatásokat. Tegnap megállapítottuk, hogy mindkét félnek egyszerre nem lehet igaza, de azért tavaly nyári értesülést mai hírként eladni… ennél még az ukrán propaganda is kifinomultabb szokott lenni.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.