Rólunk írták

/ 2011.02.23., szerda 14:25 /
Der Spiegel

„A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor hosszú ideje nem kapott ilyen nagy tapsot Brüsszelben. Európai politikusok hetek óta bírálják az új korlátozó médiatörvény miatt. De múlt kedden az Európai Néppárt több száz tisztségviselője úgy ünnepelte a konzervatív politikust, mint egy hőst. Orbán az európai jobbközép pártok képviselőinek egyik gyűlésén nyerte meg a közönséget. Épp azt a miniszterelnököt emelték vállukra, akit az elmúlt hetekben a médiatörvénye miatt élesen támadtak. A magyar miniszterelnök nemcsak otthon darálja ellenfeleit, de Merkel politikai szövetségeseit is maga mellé tudta állítani: nemcsak a kancellárral szövetségben levő bajor kereszténydemokratákat, hanem Merkel CDU-jának tagjait is."

Süddeutsche Zeitung

Interjú Kocsis Zoltánnal: „Egészen jól érzem magam. Zenészként is, sőt, kicsit még jobban, mint tavaly ilyenkor, ugyanis kiegészítik a költségvetésünket. Szerintem az előző kormány Gyurcsány Ferenc vezetésével nem törődött igazán a kulturális élettel. [...] Minden kormányzattól, legyen az jobb- vagy baloldali, elvárom, hogy támogassa a Nemzeti Filharmonikusokat. [...] hogy megállapítsuk, mi is történik Magyarországon, ahhoz Magyarországon kell élni. Én nem hiszem, hogy tényleg szörnyű dolgok történnek. [...] Schiff András például Firenzében él. Nem tartom elegánsnak, hogy egy külföldi újsághoz megy panaszkodni. [...] Ez a kormány nem ördögökből áll. A külföldi sajtóban ördöginek látszik, de nem az, ez egy abszolút demokratikus kormány."

Der Tagesspiegel

Interjú Tarr Bélával: „Magyarország - örvendetes módon - szabad volt az utóbbi 20 évben, de ennek most már újra vége [...] A kormány gyűlöli az értelmiséget, mert liberális és ellenzéki, úgy szidnak minket, mint a hazaárulókat. Heller Ágnesnek azt róják fel, hogy állami pénzeket lopott el. Miközben ő 81 éves, és egyáltalán nem tudja, mi a pénz! [...] A kormány leállított minden nekünk szóló támogatást. A producerek fele már csődbe ment, mozikat zárnak be, három saját produkcióm is szünetel, miközben a pénzügyi partnerekkel mindent előkészítettünk. Az állam oldaláról aláírt előzetes hozzájárulás most csak WC-papír."

Tarr Béla elhatárolódott a lapban megjelent írástól.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.