valasz.hu/vilag/fordulat-kilep-a-roman-kormanybol-a-magyar-part-107015

http://valasz.hu/vilag/fordulat-kilep-a-roman-kormanybol-a-magyar-part-107015

Sárlavina, hurrikán, földrengés – fotókon az elmúlt napok csapásai

/ 2017.09.11., hétfő 09:12 /

Sárlavina, hurrikán és földrengés két kontinensen – rémes katasztrófák sújtják az emberiséget. Az alábbi néhány fotó egytől egyig az elmúlt napokat dokumentálja.

Az olasz tűzoltóság által közreadott kép az éjszakai vihar miatt árvíz sújtotta olaszországi Livornóról szeptember 10-én. A természeti katasztrófában hatan meghaltak, többen eltűntek

Fotó: MTI/EPA/Olasz tűzoltóság

Sárral borított utca Livornóban

Fotó: AFP/Europress

A Mexikó délnyugati térségében pusztító 8,1-es erősségű földrengés halálos áldozatainak száma 90-re emelkedett. Mexikó csendes-óceáni partvidékén szökőárriadót rendeltek el. Enrique Pena Nieto mexikói elnök háromnapos nemzeti gyászt hirdetett előző nap

Fotó: AFP/Europress/Mario Vazquez de la Torre

Megrongálódott lakóház belseje a mexikói Oaxaca állambeli Juchitán városban

Fotó: AFP/Europress/Ronaldo Schemidt

Az Irma hurrikán pusztításának nyomai Szent Márton szigetén a karibi térségben

Fotó: AFP/Europress/Martin Bureau

Havanna, Kuba

Fotó: AFP/Europress/Yamil Lage

Az Egyesült Államok területére már csökkent de még mindig pusztító erővel érkezett a vihar. Elakadt autó Fort Lauderdale-ben

Fotó: AFP/Europress

Megrongált épületek Miamiban

Fotó: AFP/Europress

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Az EP nem fogadta el a kvótát, de választási ajándékot adott Orbánéknak

Nyugalom: nem igaz, hogy „állandó, felső kvóta nélküli migránsbetelepítési rendszert fogadtak el az Európai Parlamentben”. Cecilia Wikström svéd liberális képviselő tervezete maga az agyrém, de kizárt, hogy keresztülmenjen az EP-n és a Tanácson is. A választásra készülő Fidesz viszont komoly ajándékot kapott.

Zaklatásügy – megszólal a színművészeti egyetem rektora!

A próbán mondhatom, hogy vedd le a pólódat, és ülj az ölébe, de a próba végeztével nem kérhetem, hogy ülj az ölembe – mondja M. Tóth Géza rendező. A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora tiltott határátlépésekről és az önvizsgálat fontosságáról. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

E-egészségügy: bolyongó páciensek, eldobott receptek

Az e-egészségügy bevezetése új korszakot nyit, orvosunk ezután mindent lát – azt is, ha nem szedjük a felírt gyógyszert, vagy ha másik specialistát keresünk fel helyette. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egyszervolt kincseink – magyar főúri és nagypolgári gyűjtemények nyomában

A századforduló és a két világháború közötti Magyarország, illetve öt legendás műgyűjtő alakja rajzolódik ki az Elveszett örökség című kötetből. A kollekciók nagy része szétszóródott, de mit tehetünk azért, hogy a világ tudjon róla: jó néhány remekmű valaha magyar tulajdonban volt. Részletek a friss Heti Válaszban.