valasz.hu/vilag/nincs-tobb-ketseg-nagy-britannia-kilep-az-europai-uniobol-119472

http://valasz.hu/vilag/nincs-tobb-ketseg-nagy-britannia-kilep-az-europai-uniobol-119472

Sárlavina, hurrikán, földrengés – fotókon az elmúlt napok csapásai

/ 2017.09.11., hétfő 09:12 /

Sárlavina, hurrikán és földrengés két kontinensen – rémes katasztrófák sújtják az emberiséget. Az alábbi néhány fotó egytől egyig az elmúlt napokat dokumentálja.

Az olasz tűzoltóság által közreadott kép az éjszakai vihar miatt árvíz sújtotta olaszországi Livornóról szeptember 10-én. A természeti katasztrófában hatan meghaltak, többen eltűntek

Fotó: MTI/EPA/Olasz tűzoltóság

Sárral borított utca Livornóban

Fotó: AFP/Europress

A Mexikó délnyugati térségében pusztító 8,1-es erősségű földrengés halálos áldozatainak száma 90-re emelkedett. Mexikó csendes-óceáni partvidékén szökőárriadót rendeltek el. Enrique Pena Nieto mexikói elnök háromnapos nemzeti gyászt hirdetett előző nap

Fotó: AFP/Europress/Mario Vazquez de la Torre

Megrongálódott lakóház belseje a mexikói Oaxaca állambeli Juchitán városban

Fotó: AFP/Europress/Ronaldo Schemidt

Az Irma hurrikán pusztításának nyomai Szent Márton szigetén a karibi térségben

Fotó: AFP/Europress/Martin Bureau

Havanna, Kuba

Fotó: AFP/Europress/Yamil Lage

Az Egyesült Államok területére már csökkent de még mindig pusztító erővel érkezett a vihar. Elakadt autó Fort Lauderdale-ben

Fotó: AFP/Europress

Megrongált épületek Miamiban

Fotó: AFP/Europress

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Kínos válások: a Facebook mint koronatanú

Vagyontalanítják magukat, minimálbérről siránkoznak, a mamára íratják a cégeket, környezettanulmány előtt lenullázzák a lakást – hogy ne kelljen gyerektartást fizetni a saját gyermeküknek. Egy valamiről azonban megfeledkeznek: a Facebook ellenük vall.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.