Sose feledjük, hogy Ukrajnában háború van

/ 2017.01.31., kedd 08:50 /
Sose feledjük, hogy Ukrajnában háború van

Az, hogy nem veszünk róla tudomást, még nem jelenti azt, hogy ne létezne. És az ilyen hírek mindig arra figyelmeztetnek, hogy vegyünk tudomást arról, mi folyik a szomszédunkban.

Tegnap a donyecki szakadárok szerint 25 ukrán katona halt meg 24 óra leforgása alatt a donbasszi fronton, és volt 40 sebesült is. A legsúlyosabb veszteség egy jaszinuvatai rohamnál érte az ukránokat: itt 10 katonájuk esett el.

Ennyit persze Kijevben nem ismernek el, mert „csak” öt halottról és kilenc sebesültről beszélnek.

Akármennyi is a valós szám, az ilyesmi már csak azért sem jó jel, mert december 24. óta EBESZ-közvetítette tűzszünet van érvényben, aminek megsértésével a felek most megint egymást vádolják.

Vlagyimir Putyin budapesti látogatása előtt különösen fontos, hogy felfrissítsük az emlékezetünket: Magyarország határától egynapi autóútra részben az ő felügyeletével gerjesztett háború folyik.

A 1,5-2 éve beállt frontvonalak mellesleg így néznek ki, az ukrán hadvezetés tegnapi helyzetképe szerint:

ukrán front

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.