Súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica

L. Z. / 2011.02.06., vasárnap 19:03 /
Súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica

Szinte biztos, hogy Robert Kubicának ki kell hagynia a forma-1-es szezon elejét, miután vasárnap súlyos balesetet szenvedett egy olaszországi raliversenyen. Több helyen eltört a jobb karja és a lába, de amputálni semmijét sem kell, és életveszélyben sincs.

Súlyos sérüléseket szenvedett Robert Kubica forma-1-es versenyző egy olaszországi ralin, ahol szabadidejében állt rajthoz a hétvégén. A Renault 26 éves pilótája vasárnap reggel csapódott egy szalagkorlátnak a Ronda di Andora rali első gyorsasági szakaszán Testico falu közelében.

Navigátora, Jakub Gerber épségben megúszta a bukást, Kubicának azonban több mint egy órát kellett várnia, mire a speciális mentők a helyszínre érkeztek, és ki tudták szabadítani az összetört Škoda Fabiából. Meg nem erősített hírek szerint a szalagkorlát középen átszúrta az autót, ami megmagyarázná, miért sérült meg Kubica jobb oldala az ajtó felőli helyett. A Renault közleménye szerint a 26 éves versenyzőnek több helyen eltört a jobb karja, keze és lába.

A lengyel pilótát mentőhelikopterrel a Pietra Ligure-i Santa Corona Kórházba szállították, ahol több órás műtétet kezdtek rajta. Az orvosok a sérült kéz vérellátására összpontosítanak, de kizárták, hogy amputálni kell a végtagot, és hangsúlyozták, hogy Kubica nincs életveszélyben. A versenyző nem először sérült meg súlyosan: 2003-ban egy közúti baleset után 18 titáncsavarral kellett rögzíteni a karját. Most az orvosok még korainak tartják megjósolni, mennyire fog felépülni a jobb keze.

Az mindenesetre biztos, hogy Kubica nem fogja tudni folytatni F1-es csapata, a Lotus Renault GP téli tesztprogramját, amelyet biztatóan kezdett: a múlt heti, valenciai gyakorláson ő érte el a legjobb köridőt. Ha a március 13-i idénynyitóra sem épül fel, a Renault tesztpilótáinak egyike, várhatóan Bruno Senna helyettesíti majd, de ha Kubica huzamosabb ideig nem vezethet, az sem kizárt, hogy az istálló rutinosabb versenyzőt szerződtet a brazil helyett.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.