valasz.hu/vilag/merkel-europa-csodje-itt-vannak-az-amerikai-reakciok-a-nagy-bejelentesre-124025

http://valasz.hu/vilag/merkel-europa-csodje-itt-vannak-az-amerikai-reakciok-a-nagy-bejelentesre-124025

Svédországban tömeges zaklatás történt

/ 2016.07.05., kedd 17:54 /

Dübörög a nyári fesztiválszezon Svédországban – két rendezvényen 40 szexuális zaklatás történt. A helyi rendőrség először elismerte, hogy fiatal menekültek az elkövetők, majd visszavonták az állítást.

Öt lányt megerőszakoltak és még többet molesztáltak hétvégén a svédországi Norrköpingben megrendezett Bråvalla könnyűzenei fesztiválon. Ugyanekkor egy másik tömegrendezvényen, a karlstadi Putte I Parken fesztiválon legalább 35 lány jelentette, hogy megfogdosták. Svédországban az egész nyár egyetlen végtelen kölni szilveszter, mondhatnánk, legalábbis a helyi rendőrség kezdetben elég egyértelműen utalt rá, hogy fiatal migránsokat gyanúsítanak a zaklatásokkal. A värmlandi rendőrség honlapján ugyanis azt írták a karlstadi esetről: „Nem kérdés, hogy ki követte el ezeket a cselekedeteket. Egy hét-nyolc fiúból álló banda, akik a kísérő nélkül érkezett gyerekek csoportjához tartoznak”, írták.

A politikailag korrekt svéd nyelvben a „kísérő nélküli gyerekek” alatt fiatalkorú migránsokat kell érteni, akik kiskorúnak vallják magukat, de sok esetben egyáltalán nem látszanak annyira kiskorúnak (erről Alexandra Mezher szociális munkás meggyilkolása kapcsán írtunk részletesebben). A Svédországba irányuló migráció sajátossága, hogy az Európába érkező fiatalkorúak (és akik el tudják adni magukat fiatalkorúnak) többnyire a skandináv államot célozták meg. Volt időszak tavaly, amikor Svédországban a migránsok 37 százaléka volt 18 év alatti, és minden második kísérő nélküli. Az afgán menedékkérők 81 százaléka tartozott ebbe a kategóriába.

Azt is tudni lehet, hogy a migránsok által elkövetett szexuális bűncselekményekről a svéd sajtó nem szívesen ír. 2014 és 2015 augusztusában is előfordultak csoportos molesztálások stockholmi fesztiválokon, de ezeket a rendőrség és a sajtó is elhallgatta, az öncenzúra csak a kölni szilveszter után tört meg.

A rendőrség most kezdetben egyértelmű kommunikációja azonban hamarosan zavarossá vált. A fent idézett állítást leszedték a rendőrségi honlapról, és a helyi rendőrfelügyelő kijelentette: „A megfogalmazás nagyon szerencsétlen volt. Meg is változtattuk. Fontos, hogy a kiadott információ mindig tényszerű legyen. Nem szabad általánosítani és rámutatni egy csoportra. Minden esetet egyediként kell kezelni”, mondta.

Egyedileg pedig az a helyzet, hogy hét gyanúsítottat fogtak el, hatan 15-20-éves fiatalemberek, a hetedik egy 35 éves férfi. Hogy az érintettek migránsok-e, azt a rendőrség nem árulhatja el. Így mindjárt világosabb.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.