new.valasz.hu/vilag/a-terrorizmus-az-eselytelenek-bosszuja-valasz-gyurcsanynak-es-a-magyar-narancsnak-116316

http://new.valasz.hu/vilag/a-terrorizmus-az-eselytelenek-bosszuja-valasz-gyurcsanynak-es-a-magyar-narancsnak-116316

Szélsőségesnek bélyegzett pártok fenyegetik Európát

/ 2015.02.27., péntek 08:10 /
Szélsőségesnek bélyegzett pártok fenyegetik Európát

Dél-Európában a radikális baloldali, északon és nyugaton a radikális jobboldali pártok profitálnak a hagyományos pártok válságából. Európa két fele más bajoktól szenved: délen a megszorítások, északon a bevándorlás miatt borult fel az egyensúly. Elemzésünk a friss Heti Válaszban.

Podemos, Sziriza, Front National, Svéd Demokraták. Vadonatúj, vagy korábban marginális, szélsőségesnek bélyegzett pártok fenyegetik a hagyományos jobb- és balközép politikai erők dominanciáját Európában. A Sziriza januári győzelmével először került hatalomra egy régi, beállt nyugati demokráciában szélsőségesnek bélyegzett politikai erő, és hasonló földindulás egyáltalán nem látszik lehetetlennek Spanyolországban sem, ahol az alig egy éve alapított protestpárt, a Podemos akár meg is nyerheti a novemberben esedékes választásokat.

Sem a Sziriza, sem a Podemos nem hagyományos szélsőbaloldali párt. A régi kommunistáknál erősebben kötődnek a globalizáció- és kapitalizmus-kritikus Occupy-mozgalomhoz, amely 2008 után kapott lendületet, és annak szellemi hátországához, az újbaloldali civil és egyetemi világhoz (a Podemost spanyol egyetemi oktatók alapították).

Mi lehet az oka, hogy a nemzedékváltás és a hagyományos politika elleni lázadás délen radikális baloldali köntösben jelenik meg? És mi az oka annak, hogy a rendszerellenes pártok Észak- és Nyugat-Európában ezzel szemben radikálisan jobbos, „idegenellenes” és euroszkeptikus ideológiákat képviselnek?

 Válaszok a február 26-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.