Szlovákia ellentmondott Orbán Viktornak

/ 2018.03.12., hétfő 17:00 /
Szlovákia ellentmondott Orbán Viktornak

„Soros György és hálózata minden alkalmat megragadnak, hogy megbuktassák azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a bevándorlásnak. Az nem lep meg, amit látok, én régóta taposom ezt a szakmát, jelekből is olvasok. Látom Soros György és szervezetei keze nyomát a szlovák eseményeken” – így nyilatkozott Orbán Viktor pénteken a szlovákiai belpolitikai válsággal kapcsolatban. A miniszterelnök nyilatkozata után nem sokkal tüntetők tízezrei vonultak utcára Pozsonyban, hogy a február végén menyasszonyával együtt meggyilkolt újságíróra emlékezzenek, és a kormány távozását követeljék.

A nyomásnak engedve hétfő délelőtt lemondott Robert Kaliňák belügyminiszter, aki az utca egyik fő célpontja volt.

Orbán szavaira közben reagáltatták a szlovák külügyminisztérium Európa-ügyi államtitkárát. Ivan Korčok visszafogottan, de visszautasította a magyar kormányfő szavait. „Nincs tudomásunk külső szereplők beavatkozásáról. Meggyőződésem, hogy országunk jelenlegi politikai helyzetének megoldása kizárólag a mi kezünkben van.”

A múlt héten egybeforrt magyar–szlovák Soros-ellenes tengely fonákja, hogy az államtitkár ezzel saját miniszterelnökének is ellentmondott, Robert Fico ugyanis szintén a milliárdost sejti az ellene megmozdulók mögött. De jó látni, hogy legalább a szlovák külügy nem zárja ki, hogy egy újságíró halála miatt az emberek maguktól is hajlandók utcára menni.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Mi a csoda?

Petrás Máriával, Szalóki Ágival és a Vujicsics Együttessel várja a látogatókat Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye a Várkert Bazárban.

Barokk oratórium rockos hangzással

Országos turnéra indul a tavaly áprilisban bemutatott Messiás.ma, az első állomás Pécs lesz. Händel Messiás című oratóriumát Várkonyi Mátyás gondolta újra.

Lemezbemutató Tompos Kátyával

Népdalokat, slágereket és komolyzenét is feldolgoz az InFusion Trio, amely lemezbemutató koncertet tart április 1-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Ágh István 80 éves: „Nem lettem a népi baloldal költője”

„Amit végeznem kellett, elvégeztem, / elmegyek én is, mert az idő lejárt” – írja Őszvégi képletek című szonettciklusában a 80 éves Ágh István költő, aki életkorát meghazudtoló frissességgel figyeli a világot. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egri csillagok a Nemzetiben: spirituális diadal, aktuálpolitika nélkül

A legnépszerűbb magyar regényt állította színpadra a Nemzeti Színház élére újabb öt évre kinevezett Vidnyánszky Attila. Az Egri csillagok a kampányidőszak ellenére sem lett politikai hálaadás, hanem az, aminek Gárdonyi megírta: nagyszabású hősének. Március 9-én mutatták be, de az idei évadra már alig kaphatók jegyek.

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.