valasz.hu/vilag/a-liberalis-sajto-retteg-jon-a-feher-felsobbrenduseg-amerikaban-121685

http://valasz.hu/vilag/a-liberalis-sajto-retteg-jon-a-feher-felsobbrenduseg-amerikaban-121685

Szlovákia ellentmondott Orbán Viktornak

/ 2018.03.12., hétfő 17:00 /
Szlovákia ellentmondott Orbán Viktornak

„Soros György és hálózata minden alkalmat megragadnak, hogy megbuktassák azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a bevándorlásnak. Az nem lep meg, amit látok, én régóta taposom ezt a szakmát, jelekből is olvasok. Látom Soros György és szervezetei keze nyomát a szlovák eseményeken” – így nyilatkozott Orbán Viktor pénteken a szlovákiai belpolitikai válsággal kapcsolatban. A miniszterelnök nyilatkozata után nem sokkal tüntetők tízezrei vonultak utcára Pozsonyban, hogy a február végén menyasszonyával együtt meggyilkolt újságíróra emlékezzenek, és a kormány távozását követeljék.

A nyomásnak engedve hétfő délelőtt lemondott Robert Kaliňák belügyminiszter, aki az utca egyik fő célpontja volt.

Orbán szavaira közben reagáltatták a szlovák külügyminisztérium Európa-ügyi államtitkárát. Ivan Korčok visszafogottan, de visszautasította a magyar kormányfő szavait. „Nincs tudomásunk külső szereplők beavatkozásáról. Meggyőződésem, hogy országunk jelenlegi politikai helyzetének megoldása kizárólag a mi kezünkben van.”

A múlt héten egybeforrt magyar–szlovák Soros-ellenes tengely fonákja, hogy az államtitkár ezzel saját miniszterelnökének is ellentmondott, Robert Fico ugyanis szintén a milliárdost sejti az ellene megmozdulók mögött. De jó látni, hogy legalább a szlovák külügy nem zárja ki, hogy egy újságíró halála miatt az emberek maguktól is hajlandók utcára menni.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.