valasz.hu/vilag/szigetorszag-a-kodben-mit-akarnak-meg-az-angolok-az-europai-uniotol-129164

http://valasz.hu/vilag/szigetorszag-a-kodben-mit-akarnak-meg-az-angolok-az-europai-uniotol-129164

Tovább keménykedik Berlinben Trump homoszexuális nagykövete

/ 2018.05.11., péntek 11:50 /

„Akkor, kérem, minden cégvezető, aki ezt akarja, álljon fel és mondja ki: a mullahokkal akarunk üzletelni.” A németeket kiakasztó amerikai követ nem vett vissza. 

Richard Grenell a nagyköveti beiktatási ünnepségen Berlinben

Fotó: Europress/AFP/Odd Andersen

Épp csak elfoglalta állomáshelyét az új amerikai nagykövet, azonnal be is bizonyította, hogy kinek a követeként helyezték Berlinbe. Az amerikai elnök Donald Trump módszerével, egy Twitter-üzenettel akasztotta ki a németeket Richard Grenell szerdán.

„As @realDonaldTrump said, US sanctions will target critical sectors of Iran’s economy. German companies doing business in Iran should wind down operations immediately.”

Azaz: az Egyesült Államok kulcsfontosságú iráni gazdasági szektorokat fog szankciókkal sújtani. „Az Iránnal üzletelő német vállalatoknak azonnal fel kellene hagyniuk ezzel a tevékenységükkel.”

Bár igen barátságosak és diplomatikusak szoktak lenni, azért ez már a németeknek is sok volt. Párthovatartozástól függetlenül ítélték el a hangnemet, az utasítgatást.

Grenell most válaszolt az őt ért kritikákra, és cseppet sem hunyászkodott meg. „Tényleg üzletelni akarnak egy fenyegetéssel? – tette fel a kérdést a friss Bildben. – Akkor, kérem, minden cégvezető, aki ezt akarja, álljon fel és mondja ki: a mullahokkal akarunk üzletelni.”

Ettől függetlenül üzenete szerinte nem volt parancs, természetesen minden ország szuverén, de „nekem más a stílusom; diplomatának lenni nekem annyit jelent, hogy egyenesen beszélek – főleg barátokkal”.

Grenell beszélt a lapnak Donald Trumpról is, aki elmondása szerint egyáltalán nem konzervatív ideológus: „Ha az lenne, én nem lennék a posztomon. Homoszexuális vagyok” – tartotta fontosnak közölni Grenell.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.