valasz.hu/vilag/legyen-on-is-meghan-hercegne-atmenne-ezen-a-teszten-128679

http://valasz.hu/vilag/legyen-on-is-meghan-hercegne-atmenne-ezen-a-teszten-128679

Tovább keménykedik Berlinben Trump homoszexuális nagykövete

/ 2018.05.11., péntek 11:50 /

„Akkor, kérem, minden cégvezető, aki ezt akarja, álljon fel és mondja ki: a mullahokkal akarunk üzletelni.” A németeket kiakasztó amerikai követ nem vett vissza. 

Richard Grenell a nagyköveti beiktatási ünnepségen Berlinben

Fotó: Europress/AFP/Odd Andersen

Épp csak elfoglalta állomáshelyét az új amerikai nagykövet, azonnal be is bizonyította, hogy kinek a követeként helyezték Berlinbe. Az amerikai elnök Donald Trump módszerével, egy Twitter-üzenettel akasztotta ki a németeket Richard Grenell szerdán.

„As @realDonaldTrump said, US sanctions will target critical sectors of Iran’s economy. German companies doing business in Iran should wind down operations immediately.”

Azaz: az Egyesült Államok kulcsfontosságú iráni gazdasági szektorokat fog szankciókkal sújtani. „Az Iránnal üzletelő német vállalatoknak azonnal fel kellene hagyniuk ezzel a tevékenységükkel.”

Bár igen barátságosak és diplomatikusak szoktak lenni, azért ez már a németeknek is sok volt. Párthovatartozástól függetlenül ítélték el a hangnemet, az utasítgatást.

Grenell most válaszolt az őt ért kritikákra, és cseppet sem hunyászkodott meg. „Tényleg üzletelni akarnak egy fenyegetéssel? – tette fel a kérdést a friss Bildben. – Akkor, kérem, minden cégvezető, aki ezt akarja, álljon fel és mondja ki: a mullahokkal akarunk üzletelni.”

Ettől függetlenül üzenete szerinte nem volt parancs, természetesen minden ország szuverén, de „nekem más a stílusom; diplomatának lenni nekem annyit jelent, hogy egyenesen beszélek – főleg barátokkal”.

Grenell beszélt a lapnak Donald Trumpról is, aki elmondása szerint egyáltalán nem konzervatív ideológus: „Ha az lenne, én nem lennék a posztomon. Homoszexuális vagyok” – tartotta fontosnak közölni Grenell.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.