valasz.hu/vilag/szigetorszag-a-kodben-mit-akarnak-meg-az-angolok-az-europai-uniotol-129164

http://valasz.hu/vilag/szigetorszag-a-kodben-mit-akarnak-meg-az-angolok-az-europai-uniotol-129164

Tragédia: Brutálisan meggyilkoltak egy magyar diáklányt

B. B. / 2010.09.30., csütörtök 04:00 /
Tragédia: Brutálisan meggyilkoltak egy magyar diáklányt

Brutálisan agyonvertek szombaton egy magyar származású 15 éves lányt a kanadai Vancouverben. Sz. Laurára barátai találtak rá a Delta városrész, Mackie Park nevű erdős területén. Korábban három támadás történt már a környéken.

A lányra barátai - akikkel találkozója volt - találtak rá súlyos fejsérülésekkel, arccal a földre borulva. A sérült Sz. Laurát kórházba szállították, azonban vasárnap belehalt sérüléseibe. A boncolás várhatóan napokon belül befejeződik.

Valószínűleg nem célzottan a magyar lány ellen irányult a brutális támadás, mégis a lakosságot nyugtalanítja, hogy az elmúlt hónapokban három másik hasonló eset is történt Vancouvernek azon a részén. 

A www. vancouversun.com-nak Sharlene Brooks őrmester a Deltai Rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy összefüggés lenne a korábbi támadások és a mostani brutális gyilkosság között. Ugyanakkor hozzátette, nem lehet kizárni semminek a lehetőségét sem, egyelőre nagy erőkkel folyik a nyomozás.

A lakosság aggodalmára okot adó első támadás májusban történt. Séta közben támadtak meg egy nőt, akit tarkón ütöttek. Június 7-én pedig kocogás közben lopózott egy ismeretlen egy lány mögé a Santa Monica úton, nem messze attól a helytől, ahol szombaton a 15 éves diáklányt megölték. Ekkor a megtámadott lány tudott személyleírást adni a férfiről.

A harmadik eset július 21-én történt. Akkor egy fiatal nő sétált a barátjával a  - gyilkosság közelében lévő - 112. utcán, amikor  hirtelen egy férfi termett mögöttük és megragadta a nő fenekét, majd elrohant. A sértett akkor is részletesen beszámolt a támadó külsejéről a rendőröknek - adta hírül a Blikk.hu.

A meggyilkolt lányra emlékeznek diáktársai

A helyi lakosok közül többen attól tartanak, hogy a tettes egyre komolyabb támadásokat tervez. Éppen ezért a rendőrség  - mindamellett, hogy megerősítették a jelenlétet a városban - azt tanácsolja a környékbelieknek, hogy ne járjanak egyedül, kerüljék a kivilágítatlan területeket, parkokat és séta helyett inkább üljenek autóba.

- A rendőrség várja a tanúk jelentkezését, akik információkkal szolgálhatnak az áldozat halálának körülményeiről - nyilatkozta Sharlene Brooks. Egy 16 és 25 év közötti, átlagos testalkatú férfit keresnek, aki a gyilkosság feltételezett időpontjában a parkból kelet felé sétált, és éppen sms-t írt telefonján. A férfi fehér rövid ujjú inget, és térdig érő sortot viselt, a hátán pedig hátizsák volt - árulta el az őrmester.

A kanadai közvéleményben és a sajtóban heves visszhangot váltott ki a hétvégi gyilkosság. A helyi lapok közül a Vancouver Sun internetes oldalán folyamatos tájékoztatást ad az esetről.

Egyes értesülések szerint a lányt egy baseballütővel verték agyon, de ezt a hatóságok nem erősítették meg és továbbra sem adnak tájékoztatás sem a támadás eszközéről, sem annak indítékáról.

Sharlene Brooks őrmester elmondta, hogy már számos jelzést kaptak a lakosságtól, de ezeknek tartalmát nem kívánta a nyilvánosság elé tárni. Nem számolt be arról sem, hogy a parkban, amely vasárnap délutánig zárva volt, milyen más tárgyakat találtak a terület átfésülésekor. 

A gyilkosság helyszínén a lány iskolatársai és barátai virágokat helyeztek el. A Facebook közösségi portálon pedig csoport alakult, hogy igazságot szolgáltasson Laura Szendreinek.

A Vancouver Sun-nak egy helyi szülő - akinek gyermeke együtt futballozott a brutálisan meggyilkolt kislánnyal - elmondta, hogy nagyon aggódik a gyermeke miatt, de bíztatja a fiatalokat, hogy egymás épségére vigyázzanak, segítsék egymást,  és ne engedjék, hogy a félelem befolyásolja az életüket.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.