valasz.hu/vilag/jo-e-hogy-a-focivalogatottak-tele-vannak-bevandorlokkal-128898

http://valasz.hu/vilag/jo-e-hogy-a-focivalogatottak-tele-vannak-bevandorlokkal-128898

Támadhatóan beszélt a segélyre szorulókról és a latinokról Romney

/ 2012.09.18., kedd 09:54 /

Támadhatóan nyilatkozott a szegényekről és a latinokról Mitt Romney republikánus elnökjelölt egy adománygyűjtő magánrendezvényen, amiről az amerikai médiumoknak hétfőn szivárogtattak ki egy titokban készített videofelvételt.

A felvétel tanúsága szerint Romney kijelentette, hogy az amerikaiak 47 százaléka Obamára fog szavazni, "bármi történjen is", mert ezek az emberek a kormány segítségétől függenek.

"Áldozatnak hiszik magukat, és azt gondolják, hogy a kormánynak kell gondoskodnia róluk (...), azt hiszik, hogy jogosultak az egészségügyi ellátásra, az élelemre és a lakhatásra" - mondta Romney az állítólag május 17-én, Boca Ratonban elmondott beszédében. Az elnökjelölt kijelentette: az ő feladata az, hogy "ne aggódjak ezekért az emberekért".

"Sohasem fogom meggyőzni őket arról, hogy vállalják a személyes felelősséget, és törődjenek a saját életükkel" - mondta Romney, aki hangsúlyozta, hogy ehelyett az 5-10 százaléknyi gondolkodó függetlent kívánja megcélozni a politikai centrumban.

Romney azzal is elviccelődött, hogy sokkal nagyobb eséllyel pályázhatna a Fehér Házra, ha az apja történetesen latin származású lenne, nem pedig olyan amerikai szülők gyerekeként látta volna meg a napvilágot, akik Mexikóban teljesítettek (mormon) térítő missziót.

"Tréfálok, amikor ezt mondom, de mégis segítene, ha latin volnék" - jelentette ki a volt massachusettsi kormányzó.

A videó történetesen azon a napon szivárgott ki, amikor az elnökségre pályázó jelölt éppen a latin-amerikai származású vállalkozók kereskedelmi kamarájának (Hispanic Chamber of Commerce) ülésén elmondott beszédével próbálta meg megnyerni a spanyolajkú szavazók rokonszenvét, akik a Gallup intézet szerint 64:27 arányban Obamához húznak.

Az Obama-kampánystáb hétfőn "sokkolónak" minősítette a becslések szerint 190-250 millió dolláros magánvagyonnal rendelkező Romneynak e beszédét, amelyet tehetős szponzorok előtt mondott el. Romney stábja szerint a republikánus elnökjelölt a kiszivárgott beszédben csak abbéli aggodalmát akarta kifejezni, hogy Obama Amerikájában a gazdaságban egyre többen szorulnak állami támogatásra. A republikánus elnökjelöltnek a magánadományozókkal való találkozói keddtől nyilvánosak lesznek kiválasztott tévék kamerái számára.

Romney azt is elmesélte, hogy a Bain Capital vezérigazgatójaként egyszer felkeresett egy olyan, 20 ezer munkásnőt foglalkoztató kínai gyárat, amelyet megvásárolt a vezetése alatt álló tőkebefektető cég. Leírta, hogy az alkalmazottak túlnyomórészt 18-23 éves nők voltak, akik a kelengyéjükre gyűjtögettek, munkásszálláson éltek, és a gyárat szögesdrótkerítés vette körbe. A kínai vezetők szerint a kerítés nem a szökéstől védett, hanem inkább arra szolgált, hogy távol tartsa azokat, akik be akartak jutni, hogy munkát szerezzenek.

"Az életed 95 százalékban el van rendezve, ha Amerikában születtél" - idézte a kínai gyárban látottakkal kapcsolatban Romney a Bain egyik partnertét, aki vele együtt ment el a látogatásra.
A Tax Policy Center független kutatóintézet becslése szerint 2011-ben az amerikai háztartások 46 százaléka nem fizetett szövetségi adót. A közterheket nem fizetők száma ennél jóval kevesebbre, 18 százalékra tehető, mert a nagy többség bére után a munkáltató fizetett járulékot.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.