valasz.hu/vilag/rangon-alul-hazasodnak-igy-foglalta-el-a-palotakat-a-kozeposztaly-128631

http://valasz.hu/vilag/rangon-alul-hazasodnak-igy-foglalta-el-a-palotakat-a-kozeposztaly-128631

Újabb felvilágosult kampány: férfinek lenni betegség, de kezelhető

/ 2018.05.02., szerda 09:40 /

Akik eddig Texast olyan helynek képzelték, ahol a férfiak cowboycsizmában, kalapban és állig felfegyverkezve olajkutakat fúrnak, azok javíthatatlan múltba révedők. A jövő szerencsére nem lesz ilyen zord, hála a Texasi Egyetemnek.

Az austini székhelyű intézmény ugyanis kampányt indított, melynek célja, hogy a hímnemű hallgatók végre levethessék magukról a macsó kliséket, amelyeket – jól tudjuk – a kizárólag a patriarchális társadalom erőltetett rájuk, és amelyekben valójában egyetlen percig sem érzik jól magukat.

Hogy tényleg szenvedésről van szó, az abból is látszik, hogy a kampány mentális betegségként, esetleg – megengedőbb értelmezésben – egészségzavarként jelöli a maszkulinitást. Sőt: előnyben részesíti a férfiasság „kiterjesztő értelmezését”. Hogy mit jelent ez a kiterjesztő értelmezés, arról a plakátok arcai vallanak.

A mozgalom plakátjai

„Én nem azonosulok a férfiassággal. Az csak rá van kényszerítve a testemre. A feminin oldalam megélésének része, hogy sminkelem magam és megcsináltatom a körmeimet” – így egyikük. „Attól, hogy férfias vagyok, még kifesthetem magam, s ha kedvem van női ruhába bújni, azt is megtehetem” – mondja egy másik. A közös üzenet pedig, hogy „nem létezik egyetlen fajta férfiasság.” (A plakátokat itt lehet böngészni.)

Mindez persze olyan magasztos és megkérdőjelezhetetlen célok érdekében történik, mint a szexuális erőszak elleni küzdelem, és ezzel bizony nehéz vitába szállni, hiszen elképzelni is nehéz egy olyan sminkeletlen férfit, aki ne követett volna már el nemi erőszakot.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.