Újabb meglepetés: ő is védelmébe veszi a magyar menekültpolitikát

/ 2016.09.21., szerda 17:49 /

Ahogy a múltkor mi is megemlékeztünk róla: a hazánk EU-ból való kizárásával fenyegetőző Jean Asselbornnal szemben nem más állt ki Magyarország mellett, mint Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter, aki egy évvel ezelőtt ugyanúgy osztrák külügyminiszter volt, csak éppen „a legsötétebb időket” emlegető és Magyarország elleni szankciókat szorgalmazó Werner Faymann kormányában. A Faymann-kormányban ugyanúgy tisztséget viselő védelmi miniszter, Hans Peter Doskozil sem osztja már a tavalyi osztrák álláspontot; a szociáldemokrata (!) osztrák tárcavezető mai parlamenti felszólalásában úgy fogalmazott: Európának – megszorítások helyett – vissza kell nyernie a visegrádi országok bizalmát, a V4-ek szigorú menekültpolitikáját pedig „érthető”-nek nevezte.

Doskozil persze nem ma kezdte „finomítani” bevándorlásügyi álláspontját: augusztus végén egyenesen felelőtlennek nevezte Angela Merkel migrációs politikáját. A Faymannt májusban váltó kancellár, Christian Kern ugyan védelmébe vette Merkelt, és a sajtóban hangsúlyozta: nem ért egyet minisztere szavaival, de nagyon úgy tűnik, hogy a bevándorlás kérdésében Kern mögül ugyanúgy fogy a kormánytagok támogatása, mint Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök mögül, aki tegnapelőtt vallotta be: ő ellenzi a kerítésépítést Szerbia Macedóniával és Bulgáriával közös határán, de kormányában mára teljesen magára maradt ezzel az állásponttal.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.