valasz.hu/vilag/ennel-jobb-reklamot-aligha-kaphat-magyarorszag-125553

http://valasz.hu/vilag/ennel-jobb-reklamot-aligha-kaphat-magyarorszag-125553

Újabb miniszterelnök mond le

/ 2016.12.05., hétfő 19:21 /

Négy napja csak annak, hogy Francois Hollande bejelentette, 4 százalékos elfogadottsága ismeretében nem indul újra a francia elnöki székért a jövő tavasszal esedékes választáson, de a francia baloldalon egyből megindult a helyezkedés. Persze nem is árt, ha belehúznak, hiszen a két nagy riválisnak, a Nemzeti Frontnak és a Köztársaságiaknak már megvan a maguk favoritja, Marine Le Pen és Francois Fillon személyében.

Lemond, hogy feljebb juthasson

Lemond, hogy feljebb juthasson

Fotó: AFP

Korábbi kijelentéseiből kiindulva aligha meglepetés, hogy a szocialistáknál Manuel Valls miniszterelnök kavarta fel az állóvizet, hétfő délután ugyanis bejelentette: elindul pártja január végi előválasztásain – amin a Köztársaságiak nemrégiben átestek –; ahogy fogalmazott, döntése „lázadás az ellen, hogy a baloldal (a népszerűtlenségével) már most kizárta magát az elnökválasztásból”.

Vallsnak egyelőre hét párton belüli riválisa van, de a mezőnyből egyértelműen kiemelkedik: a szavazatok 24 százalékára számíthat, arra ugyanakkor kevés az esélye, hogy – Le Pent vagy Fillont megelőzve – bejusson az elnökválasztás második fordulójába.

Jelöltsége bejelentése után a kormányfő kedden  mindenesetre benyújtja lemondását, mert „a két szerepet nem akarja egyszerre, (…) mindent meg akar adni Franciaországnak”. 

Rosta

Vörös Szabolcs

Találkozunk 2016-ban!

Pécs a tönk szélén – hogyan „csúszott be” a város Nyíregyháza alá?

Két évvel azután, hogy a kormány átvállalta az egykori kulturális főváros intézményeinek működtetését, Pécs ismét csődveszélybe került. Tízezrével veszíti el lakóit, gazdasága pedig gyengébb, mint Nyíregyházáé, mégis az ország egyik legerősebb városaként költekezik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Nyír a vasút, vág a MÁV!

A „székely intercity” azonnali megcsonkításától visszalépett a MÁV, decemberben azonban így is sor kerülhet a háló- és étkezőkocsik kivonására. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.