valasz.hu/vilag/bajor-miniszterelnok-illuzio-van-nemetorszagban-nem-gyozik-a-kiutasitasokat-125049

http://valasz.hu/vilag/bajor-miniszterelnok-illuzio-van-nemetorszagban-nem-gyozik-a-kiutasitasokat-125049

Újabb miniszterelnök mond le

/ 2016.12.05., hétfő 19:21 /

Négy napja csak annak, hogy Francois Hollande bejelentette, 4 százalékos elfogadottsága ismeretében nem indul újra a francia elnöki székért a jövő tavasszal esedékes választáson, de a francia baloldalon egyből megindult a helyezkedés. Persze nem is árt, ha belehúznak, hiszen a két nagy riválisnak, a Nemzeti Frontnak és a Köztársaságiaknak már megvan a maguk favoritja, Marine Le Pen és Francois Fillon személyében.

Lemond, hogy feljebb juthasson

Lemond, hogy feljebb juthasson

Fotó: AFP

Korábbi kijelentéseiből kiindulva aligha meglepetés, hogy a szocialistáknál Manuel Valls miniszterelnök kavarta fel az állóvizet, hétfő délután ugyanis bejelentette: elindul pártja január végi előválasztásain – amin a Köztársaságiak nemrégiben átestek –; ahogy fogalmazott, döntése „lázadás az ellen, hogy a baloldal (a népszerűtlenségével) már most kizárta magát az elnökválasztásból”.

Vallsnak egyelőre hét párton belüli riválisa van, de a mezőnyből egyértelműen kiemelkedik: a szavazatok 24 százalékára számíthat, arra ugyanakkor kevés az esélye, hogy – Le Pent vagy Fillont megelőzve – bejusson az elnökválasztás második fordulójába.

Jelöltsége bejelentése után a kormányfő kedden  mindenesetre benyújtja lemondását, mert „a két szerepet nem akarja egyszerre, (…) mindent meg akar adni Franciaországnak”. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most már Lázár–Tiborcz-ügy

Minél több részlet derül ki, annál érthetőbb, miért próbálta eldugni a kormány az Elios csalásgyanús közvilágítás-korszerűsítési beruházásairól szóló OLAF-jelentést.

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ilyen jó a szlovák egészségügy? Tényleg ennyire lemaradtunk?

Szlovákiáé Európa 13. legjobb egészségügye, és egyben a legerősebb egész Kelet-Európában – állapította meg egy nemzetközi kutatóintézet, amely Magyarországot a 29. helyre rangsorolta. Tényleg ennyire lemaradtunk? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.