valasz.hu/vilag/tabudonto-velemeny-csak-showmusor-az-eszak-koreai-leszereles-128943

http://valasz.hu/vilag/tabudonto-velemeny-csak-showmusor-az-eszak-koreai-leszereles-128943

Újabb miniszterelnök mond le

/ 2016.12.05., hétfő 19:21 /

Négy napja csak annak, hogy Francois Hollande bejelentette, 4 százalékos elfogadottsága ismeretében nem indul újra a francia elnöki székért a jövő tavasszal esedékes választáson, de a francia baloldalon egyből megindult a helyezkedés. Persze nem is árt, ha belehúznak, hiszen a két nagy riválisnak, a Nemzeti Frontnak és a Köztársaságiaknak már megvan a maguk favoritja, Marine Le Pen és Francois Fillon személyében.

Lemond, hogy feljebb juthasson

Lemond, hogy feljebb juthasson

Fotó: AFP

Korábbi kijelentéseiből kiindulva aligha meglepetés, hogy a szocialistáknál Manuel Valls miniszterelnök kavarta fel az állóvizet, hétfő délután ugyanis bejelentette: elindul pártja január végi előválasztásain – amin a Köztársaságiak nemrégiben átestek –; ahogy fogalmazott, döntése „lázadás az ellen, hogy a baloldal (a népszerűtlenségével) már most kizárta magát az elnökválasztásból”.

Vallsnak egyelőre hét párton belüli riválisa van, de a mezőnyből egyértelműen kiemelkedik: a szavazatok 24 százalékára számíthat, arra ugyanakkor kevés az esélye, hogy – Le Pent vagy Fillont megelőzve – bejusson az elnökválasztás második fordulójába.

Jelöltsége bejelentése után a kormányfő kedden  mindenesetre benyújtja lemondását, mert „a két szerepet nem akarja egyszerre, (…) mindent meg akar adni Franciaországnak”. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.