valasz.hu/vilag/a-baloldali-kedvenc-francia-elnok-rafordult-a-migransokra-127007

http://valasz.hu/vilag/a-baloldali-kedvenc-francia-elnok-rafordult-a-migransokra-127007

Újfajta antiszemitizmus terjed Nyugaton – ez a gyűlölet más, mint a korábbi

/ 2018.05.13., vasárnap 13:00 /
Újfajta antiszemitizmus terjed Nyugaton – ez a gyűlölet más, mint a korábbi

Újfajta antiszemitizmus terjed Európában. A legfontosabb európai országok vezetőinek egymás után kell felszólalniuk emiatt. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy ez a zsidógyűlölet más, mint a korábbiak: forrása már nem a szélsőjobb, hanem a szélsőbal és a muszlim bevándorlók.

A brit politikai életet megrázó viták egy londoni falfestménytől indultak. Az alkotás a Tower Hamlets negyedben áll, amely a főváros legeliszlámosodottabb kerülete, a lakók egynegyede lehet tősgyökeres brit, a bangladesiek egyedül többen vannak náluk. Külön érdekesség, hogy ebben a hagyományos szegény munkásnegyedben a muszlim érkezők a kelet-európai zsidó bevándorlók helyét vették át. Az egyik utca falára még 2012-ben készített egy neves balos amerikai graffitiművész egy képet, amelyen sötét bőrű, kopaszra borotvált, meztelen férfiak görnyednek, a hátukon tartva egy Monopoly társasjátékot, amellyel nagy orrú és fülű, dús arcszőrzettel rendelkező, jól öltözött öregurak játszanak. A háttérben szabadkőműves jelképek. A kép alkotója szerint csak a bankárokat és a kapitalizmust támadja, mindenki más szerint a zsidókat.

De hogyan lesz egy eldugott falfestményből országos politikai botrány? Vagy egy német könnyűzenei díjkiosztóból? Vagy egy idős francia asszony meggyilkolásából? És mi a közös ezekben az esetekben?

  

Válaszok a május 10-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.