valasz.hu/vilag/mit-lep-trump-eszak-korea-ellen-az-amerikai-diak-halala-utan-124378

http://valasz.hu/vilag/mit-lep-trump-eszak-korea-ellen-az-amerikai-diak-halala-utan-124378

Újkori népszokások: egy ország, ahol nem locsolkodással molesztálják a nőket húsvétkor

/ 2017.04.19., szerda 15:00 /

A Nyugat-Európát gazdagító észak-afrikai bevándorlóknak köszönhetően nemcsak a szilveszterek lettek mások, mint annak előtte voltak, hanem a jelek szerint a húsvétok is. És ez persze nem értékítélet, semmiképp sem állítanám, hogy rosszabbak, inkább csak annyit, hogy emlékezetesebbek.

Legalábbis nehezen fogja elfelejteni húsvétvasárnapi vonatútját az a durván háromszáz olasz, aki vakációja végén a festői tengerparti Ventimigliából a kevésbé festői és kevésbé tengerparti Torinóba ment vissza mintegy hatvan észak-afrikai fiatallal osztozva a szerelvényen. Az osztozás persze csak a helyre vonatkozik, a költségekre semmiképp, mert a nagyrészt marokkói csoport jegyet egyet sem vett. Ital és drog viszont bőven volt náluk, így még nagyobb kedvvel vegzálták az utasokat – különös tekintettel a lányokra – és verték szét a vagonokat: az üvegtörő kalapáccsal betörve az ablakokat, késsel felhasogatva az üléseket.

Az utasok, khm, kálváriája csaknem hat órán át tartott, köszönhetően annak, hogy a marokkói fiatalok megtanulták kezelni a vészféket is. A kalauzok tehetetlenek voltak, amint a csendőrök is. Amikor utóbbiak az egyik köztes állomáson megjelentek, némi vizsgálat után ismét engedték felszállni és tovább utazni az észak-afrikaiakat arra hivatkozva, hogy őket csak a nők molesztálása miatt riasztották, a jegyek ellenőrzése, meg a többi nem az ő hatáskörük. A torinói végállomáshoz kiérő rendőrök sem tettek sokat, a marokkóiak többsége ugyanis egyszerűen leugrált a vonatról és elszaladt.

A büntetés végül az elítéltek esetében sem lesz valószínűleg túl szigorú, az elkövetők nagy része ugyanis 15-16 éves fiatalkorú.

Felkészül: pünkösd.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Itt a lúgos orvos megsemmisített ítéletének háttere

Sorozatban helyeznek hatályon kívül ítéleteket a bíróságok ahelyett, hogy pontot tennének az ügyek végére. Lúgos orvos, a röszkei terrorper és egy kegyvesztett milliárdos. Rendszerhiba? A csütörtöki Heti Válasz feltárja az okokat.

Itt a választási csodafegyver: Orbán-ellenes népfront jön?

A teljes ellenzéki összefogást előkészítő trükk vagy partizánakció Gulyás Márton választásireform-mozgalma? A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy a kampány nagy vitája lehet a rendszer igazságossága, amely a francia voksolás után váratlanul aktuális lett.

„Néha az én fejemben is megfordul, hogy végleg haza kellene költözni”

Véletlenül épp a nagyapa, Molnár Ferenc fényképe alatt ülünk le a Centrál kávéházban, hogy az édesapáról, Sárközi Györgyről szóló új könyvéről és írói terveiről beszélgessünk a Londonban élő Sárközi Mátyással. Nagyinterjú a csütörtöki Heti Válaszban a nyolcvanéves íróval, lapunk állandó szerzőjével.

Ezért nem fogad el állami pénzt a magyar magánszínház alapítója

A magyar színházi élet megkerülhetetlen szereplője lett az idén tízéves Orlai Produkciós Iroda. Ahogy a csütörtöki Heti Válaszból kiderül, Orlai Tibor a színházi világ csapkodó villámai között megy előre, s az általános panaszkodás közepette még a pénzt is előteremti.