Utcai harcokra készüljünk? Kemény írás a tekintélyes német lapban

/ 2015.05.19., kedd 16:23 /

Meglehetősen keményen fogalmaz bevándorlás-ügyben Dirk Schümer, a német Die Welt munkatársa. Tényleg polgárháborúhoz vezet az illegális és ellenőrizetlen bevándorlás?

Úgy tűnik, a mai napnak (is) a bevándorlás az egyik fő témája. A tekintélyes német napilap, a Die Welt vitarovatában a lap európai ügyekkel foglalkozó tudósítója Dirk Schümer keményen, a megértő-befogadó európai fősodorral szemben fogalmazza meg állításait. 

Szerinte:

  • Az Európa erőd nem negatív kicsengésű szó.
  •  Ha tényleg idejön az a sokmillió afrikai és arab, akik Európában jobb életet remélnek, mint elbukott államaikban, akkor nálunk is gyorsan véget ér a belső béke.
  •  Határokra van szükség, hogy elkülönítsük a létükben fenyegetett vallási és politikai menekülteket az illegális gazdasági migránsoktól.
  •  Amennyiben az afrikai és az arab bevándorlók a városi parkokat sátortáborokká változtatják – ahogy az most Észak-Olaszországban történik –, még a baloldali polgármesterek is hangosan követelni fogják a hermetikusan záró határbiztosítást.
  •  Tartani kell attól is, hogy a nem ellenőrzött bevándorlók között iszlám terroristák is beszivároghatnak.
  •  Aki nyitott külső határokért „tombol”, rövid időn belül éppen annak ellenkezőjét fogja kapni. Egy menekülttáborokkal teli Európát, féltékenyen őrzött belső határokkal és emberekkel, akiket rendszertelenül deportálnak egyik államból a másikba.
  •  Ettől még helyes (bár megkésett), hogy az EU szétosztaná a menekülteket az országok között.
  •  Kérdés, miért nem tudják az európai hatóságok úgy lezárni tengeri határaikat, mint Ausztrália.

 A végkövetkeztetés vészjósló: ha Európa nem kontrollálja az illegális bevándorlást, akkor az egész kontinens úgy járhat, mint a „leselejtezett” görög főváros, Athén, ahol a rendőrök szeme láttára vívják éjszakai harcaikat a fasiszta bandák az afrikai drogkereskedőkkel és az arab hajléktalanokkal.  

 Hogy az írás keltette hullámokat érzékeltessük, csak úgy, web 2.0-ás módra: egy nap alatt több mint 11 ezren osztották meg és már ötszáz felett jár a kommentek száma.

 (A cikk teljes fordítása elérhető Spíler blogon.) 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.