valasz.hu/vilag/bizarr-kutatas-bizonyitja-hogy-a-szelfizes-karos-az-egeszsegre-120176

http://valasz.hu/vilag/bizarr-kutatas-bizonyitja-hogy-a-szelfizes-karos-az-egeszsegre-120176

Vér, füst és káosz a gázai kerítésnél

/ 2018.05.14., hétfő 16:40 / Hírforrás: MTI

Legalább harminhét palesztin tüntetőt lőttek le izraeli katonák a Gázai övezet határánál kirobbant összecsapásokban hétfőn – közölte a gázai egészségügyi minisztérium. A palesztin vörös félhold közlése alapján az izraeli média több mint ezer palesztin sebesültről tud. A sebesültek és a halottak száma folyamatosan nő délelőtt óta.

Palesztin tüntetők a határon lévő szögesdrótkerítés mellett, Gáza városától keletre

Fotó: Europress/AFP/Mohammed Abed

Reggel ezrek gyűltek össze a határkerítés közelében, mert ma nyílt meg a Jeruzsálembe költöztetett amerikai nagykövetség. Ráadásul ez a nap Izrael Állam megalapításának 70. évfordulója, amit az arabok Nakbának, vagyis katasztrófának neveznek.

Az izraeli hadsereg röplapokat dobott le az övezetben, arra szólítva fel az ott élőket, hogy ne legyenek a Hamász eszközei, és ne közelítsék meg a határkerítést. Izrael váltig állítja, hogy katonái nem alkalmaztak a szükségesnél nagyobb erőszakot. A hadsereg közleményében arról tájékoztatott, hogy „zárt katonai övezetnek" nyilvánította a gázai határ menti területet.

Egy férfi pihen a homokban a határon, mellette palackok, melyeket Molotov-koktélként készülnek használni

Fotó: Europress/AFP/Mohammed Abed

Az izraeli felszólítás ellenére egyes tüntetők megpróbálták megrongálni a kerítést, hogy átjussanak Izrael területére. A tiltakozók gumiabroncsokat égettek, kövekkel  dobálták a katonákat, és ismét égő tégelyekkel felszerelt papírsárkányokat eregettek, hogy lángra lobbantsák a területet. A katonák könnygránátokat vetettek be ellenük, és határsértési kísérletek esetén fegyverüket használták.

Fotó: Europress/AFP/Mohammed Abed

A Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat közölte, hogy a Hamász egyik tagjának kihallgatása révén olyan információkhoz jutottak, hogy az iszlamista szervezet célja az, hogy fegyvertelen civilek ezreit küldi a kerítéshez, s miután ők átszakították az akadályt, fegyvereseik a tömeggel együtt benyomulnak Izraelbe.

Papírsárkányra erősített Molotov-koktél száll a határ felé

Fotó: Europress/AFP/Mohammed Abed

 

Egy sebesült palesztin férfin segítenek

Fotó: Europress/AFP/Mohammed Abed

Fotó: Europress/AFP/Said Khatib

Fotó: Europress/AFP/Said Khatib

Palesztin tüntetők jelszavakat skandálnak

Fotó: Europress/AFP/Mohammed Abed

Egy izraeli drón könnygázt dob a tüntetők közé

Fotó: Europress/AFP/Mohammed Abed

Palesztin tüntetők parittyából követ hajítanak izraeli katonák felé égő gumiabroncsok füstjében

Fotó: MTI/AP/Halil Hamra

Palesztin tüntetők izraeli katonákkal csapnak össze a ciszjordániai Betlehemben

Fotó: MTI/AP/Madzsdi Mohamed

Egy palesztin nő zászlót lenget a határkerítésnél

Fotó: Europress/AFP/Thomas Coex

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.