Virágvasárnapi szentmise

/ 2001.04.13., péntek 07:38 /

Jézus útjának követésére buzdította az ifjúságot II. János Pál pápa. A katolikus egyházfő vasárnap a római Szent Péter téren közel ötvenezer fiatallal együtt ünnepelte a virágvasárnapot, amely egybeesett a XVI. ifjúsági világnappal. A pápa 1985-ben vezette be e világnap rendszeres megtartását virágvasárnap. Ez a nap ezért elsősorban az új nemzedékek ünnepévé vált. A katolikus egyházfő ezenkívül bevezette a világ fiataljainak kétévente megrendezendő találkozóját is, mégpedig mindig más és más országban - jelentette az MTI. Tavaly augusztusban - a jubileumi szentévre való tekintettel - Olaszországon volt a sor, a nagy sikerű rendezvényre a főváros Tor Vergata negyedében került sor. Az újabb világtalálkozó színhelye jövő júliusban Kanadában lesz. A Szent Péter téren az olasz fiatalok átadták kanadai társaiknak az ifjúsági világtalálkozót jelképező "vándorkeresztet". A szentatya vasárnap kifejezte szándékát, hogy jelen legyen az eseményen. A virágvasárnapi szentmisén a pápa arra ösztönözte a fiatalokat, hogy Jézus útját kövessék, mert csakis azon az úton haladva lehet elérni a győzelem pálmájához és a feltámadás napjához. Jézus földi életét nem a hatalom keresésének, a siker és a karrier hajszolásának, a mások feletti uralomnak szentelte - hangsúlyozta II. János Pál.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.