Vörös koalíció Prágában, avagy Babiš alkuja a kommunista utódpárttal

/ 2018.07.13., péntek 08:10 /
Vörös koalíció Prágában, avagy Babiš alkuja a kommunista utódpárttal

A kommunistáktól függ majd az új cseh koalíciós kormány sorsa. Az állampárt utóda az egyetlen olyan volt szocialista országban lesz a hatalom része, ahol törvény tiltotta a kommunisták pozícióba kerülését. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Babiš pártjának, az ANO-nak és szociáldemokrata koalíciós szövetségesének együttesen is csak 93 mandátuma van a 200 tagú törvényhozásban. Az új kormány ezért rászorul a kommunisták külső támogatására.

Csakhogy nehéz lesz a centrista Babišnak együttműködnie egy olyan párttal, amely nyíltan a kommunista állampárt örökösének tartja magát, nem festette át homlokzatát, nem biggyesztette nevébe a szocialista jelzőt, amely látszólag eltakarta volna igazi énjét. A rendszerváltás után a kommunisták még csak bocsánatot sem kértek a diktatúra időszakának bűneiért, ellenkezőleg: mindent megtettek, hogy annak látszódjanak, amik, vagyis kommunistának, oroszbarátnak, sőt sztálinistának.

 

Részletek a Heti Válasz legfrissebb számában. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.